Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
7 komentara

TCL otkrio kako će se rastezati ekran njihovog novog mobitela

TCL ima 30-ak različitih uređaja sa savitljivim ekranima, a jedan od njih je i prvi kojem se ekran izvlači iz kućišta. Inovativni koncept omogućuje da se ekran rastegne i pretvori mobitel u tablet

Foto: TCL
7 komentara

Savitljivi i preklopni ekrani sljedeća su velika stvar među mobitelima, a TCL nam je u Barceloni otkrio tri uređaja i tri različita pristupa preklapanju ekrana. Tako su uz mini tablet i tablet od tri dijela predstavili i inovativni telefon s ekranom koji se može izvući iz kućišta, a sad su otkrili i video koji pokazuje kako bi cijela stvar trebala izgledati u stvarnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Novi formati ekrana koriste postojeće tehnologije ekrana i šarki koje već postoje unutar našeg ekosustava i omogućuju da zamišljamo novu budućnost razvoja mobilnih uređaja s agresivnim programom istraživanja i razvoja - rekao je Shane Lee iz TCL-a. 

Foto: TCL

Naime, u TCL-u kažu kako ne žele nužno biti prvi te da si ne mogu priuštiti taj rizik. Kako napominju, ovi uređaji, koje su nam prikazali u Barceloni, još  su u ranoj fazi i nisu spremni za svakog, a uz to i prilično su skupi. TCL-ov globalni direktor marketinga Stefan Streit napominje kako je problem s tim uređajima i da korisničko iskustvo nije do kraja razrađeno. 

- Ovo će biti budućnost i mi vjerujemo u nju - napominje Streit i kako bi dokazao to, napominje da trenutno u TCL-u imaju 30-ak različitih uređaja kojima se ekrani preklapaju i svijaju. 

Foto: TCL

Jedan od tih je i ovaj uređaj s ekranom koji se izvlači iz kućišta. Uz 9 mm debljine, ovaj koncept mijenja klasični dizajn telefona s AMOLED ekranom koji se pomoću internih motora rasteže sa početnih 6,75 na 7,8 inča dijagonale. To omogućuje i potpuno nove načine orištenja i rada, a ekran nema nabora koji su prisutni kod sličnih uređaja. Naravno, radi se o konceptu, pa nije poznato kad bi mogli vidjeti stvarnu verziju ovakvog uređaja.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message