Obavijesti

Tech

Komentari 7

TCL otkrio kako će se rastezati ekran njihovog novog mobitela

TCL otkrio kako će se rastezati ekran njihovog novog mobitela
11

TCL ima 30-ak različitih uređaja sa savitljivim ekranima, a jedan od njih je i prvi kojem se ekran izvlači iz kućišta. Inovativni koncept omogućuje da se ekran rastegne i pretvori mobitel u tablet

VIDEO

Savitljivi i preklopni ekrani sljedeća su velika stvar među mobitelima, a TCL nam je u Barceloni otkrio tri uređaja i tri različita pristupa preklapanju ekrana. Tako su uz mini tablet i tablet od tri dijela predstavili i inovativni telefon s ekranom koji se može izvući iz kućišta, a sad su otkrili i video koji pokazuje kako bi cijela stvar trebala izgledati u stvarnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

TCL-ov izvlačni ekran 00:30

- Novi formati ekrana koriste postojeće tehnologije ekrana i šarki koje već postoje unutar našeg ekosustava i omogućuju da zamišljamo novu budućnost razvoja mobilnih uređaja s agresivnim programom istraživanja i razvoja - rekao je Shane Lee iz TCL-a. 

Naime, u TCL-u kažu kako ne žele nužno biti prvi te da si ne mogu priuštiti taj rizik. Kako napominju, ovi uređaji, koje su nam prikazali u Barceloni, još  su u ranoj fazi i nisu spremni za svakog, a uz to i prilično su skupi. TCL-ov globalni direktor marketinga Stefan Streit napominje kako je problem s tim uređajima i da korisničko iskustvo nije do kraja razrađeno. 

Pokretanje videa...

TCL savitljivi ekrani 00:36

- Ovo će biti budućnost i mi vjerujemo u nju - napominje Streit i kako bi dokazao to, napominje da trenutno u TCL-u imaju 30-ak različitih uređaja kojima se ekrani preklapaju i svijaju. 

Jedan od tih je i ovaj uređaj s ekranom koji se izvlači iz kućišta. Uz 9 mm debljine, ovaj koncept mijenja klasični dizajn telefona s AMOLED ekranom koji se pomoću internih motora rasteže sa početnih 6,75 na 7,8 inča dijagonale. To omogućuje i potpuno nove načine orištenja i rada, a ekran nema nabora koji su prisutni kod sličnih uređaja. Naravno, radi se o konceptu, pa nije poznato kad bi mogli vidjeti stvarnu verziju ovakvog uređaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?
PRIJETI IM ZABRANA

Što će biti s TikTokom ako ih netko kupi u SAD-u i što to znači za njihove korisnike u Europi?

Plus+ Sa stručnjakom za kibernetičku sigurnost razgovarali smo o pozadini zabrane TikToka, tehnološkim posljedicama ako ih netko kupi i kako bi takav TikTok funkcionirao

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća
AI KONFERENCIJA

Suradnja u AI-ju Hrvatske i Slovenije može donijeti veću konkurentnost poduzeća

Konferenciju su organizirali Infobip, Slovensko-hrvatski poslovni klub SLO CRO i slovensko veleposlanstvo u Zagrebu, s ciljem razmjene znanja i iskustava u primjeni AI-ja u poduzećima kako bi s time uspješnije poslovali.
8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način