To je to što me zanima!

'Trebamo pozitivne priče te ih zajedno moramo isprovocirati'

Hamed Bangoura (Core Incubator) kaže da su priče o startupima danas potrebne, a novinar Mashablea kaže da se startupi trebaju educirati oko pristupa nekom mediju
Vidi originalni članak

Tijekom drugog dana konferencije Startup Live Zagreb, Stan Schroeder je na raspravi o odnosu startupa i medija rekao kako nisu svi mediji isti te startupima, odnosno mladim tvrtkama u razvoju, poručio kako se moraju obrazovati, tj. proučiti kako pristupiti određenom mediju, što je bitno kako bi se izbjegli razni nesporazumi. Novinar Poslovnog dnevnika, Bernard Ivezić, poručio je startupima da nađu one medije u kojima žele predstaviti svoje priče te da direktno pokušaju zainteresirati novinare, a ne da si postavljaju zidove s PR stručnjacima. 

Poduzetnik Mate Rimac istaknuo je kako su oni usredotočeni na izvoz te tako i na strane medije, dok se u domaćim medijima žele predstaviti kako bi privukli dobre ljude. 

- Smatram da su hrvatski mediji bili jako pozitivni prema nama i željni su dobrih priča - dodao je Rimac, kojeg jedino smetaju tehničke greške u pričama o njegovim proizvodima.

Iva Biondić s VERN-a rekla je kako u prezentaciji startupi moraju znati što žele, jer je u tome obično bitna priča. Kaže kako su priopćenja koja startupi šalju medijima samo platforma kojom će predstaviti nešto više, a Schroeder je dodao kako startupi moraju u malo riječi i na jednostavan način zainteresirati medije. 

Osnivač poduzetničkog inkubatora, Core Incubator, Hamed Bangoura prigovorio je tome što na konferenciji nema ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, ali i HRT-a, jer smatra da je to njima, kao javnoj ustanovi, dužnost. Naglasio je kako bi oni to morali pratiti te dodao kako Hrvatska danas treba ovakve pozitivne priče, a njih moramo isprovocirati svi zajedno. Čak je i predložio da bi startupi mogli formirati delegaciju koja će se obratiti ravnatelju HRT-a, koji bi trebao imati sluha za ovakve teme.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Dude 18.03.2013.

    Bangoura kao stručnjak u nečem što nije maloljetna prostitucija pod okriljem Midikena? Hmmmmm....

  • CptNemo 18.03.2013.

    Šta Hamed ima sa ikakvim poštenim poslom i zakaj su njega uopće zvali tamo?Aj žibe, čim vidim imena tih "stručnjaka" za mlaćenje tuđim k po koprivama....A i "novinari" su tamo, neš ti mahera svi jedan do drugoga,a žarulju ne bi znali promijenit sami. Kakav "pristup medijima" ?!?! Pa totalni si luđak ako pripustiš "medije" u firmu jer nakon njih dolazi -porezna. Jedine firme koje rade nešto u ovoj državi i zvoze i stvarno tuku lovu imaju internu zabranu pristupa glodavcima iz medija na 5 kilometara ;) ...Oni će platit da NE izađu u nijednom mediju.

  • ejjja 16.03.2013.

    pa logično,the point je da znaš što želiš i to prezentiraš na jednostavan način...

Komentiraj...
Vidi sve komentare