Obavijesti

Tech

Komentari 13

'Trebamo pozitivne priče te ih zajedno moramo isprovocirati'

'Trebamo pozitivne priče te ih zajedno moramo isprovocirati'
6

Hamed Bangoura (Core Incubator) kaže da su priče o startupima danas potrebne, a novinar Mashablea kaže da se startupi trebaju educirati oko pristupa nekom mediju

VIDEO

Tijekom drugog dana konferencije Startup Live Zagreb, Stan Schroeder je na raspravi o odnosu startupa i medija rekao kako nisu svi mediji isti te startupima, odnosno mladim tvrtkama u razvoju, poručio kako se moraju obrazovati, tj. proučiti kako pristupiti određenom mediju, što je bitno kako bi se izbjegli razni nesporazumi. Novinar Poslovnog dnevnika, Bernard Ivezić, poručio je startupima da nađu one medije u kojima žele predstaviti svoje priče te da direktno pokušaju zainteresirati novinare, a ne da si postavljaju zidove s PR stručnjacima. 

Poduzetnik Mate Rimac istaknuo je kako su oni usredotočeni na izvoz te tako i na strane medije, dok se u domaćim medijima žele predstaviti kako bi privukli dobre ljude. 

- Smatram da su hrvatski mediji bili jako pozitivni prema nama i željni su dobrih priča - dodao je Rimac, kojeg jedino smetaju tehničke greške u pričama o njegovim proizvodima.

Iva Biondić s VERN-a rekla je kako u prezentaciji startupi moraju znati što žele, jer je u tome obično bitna priča. Kaže kako su priopćenja koja startupi šalju medijima samo platforma kojom će predstaviti nešto više, a Schroeder je dodao kako startupi moraju u malo riječi i na jednostavan način zainteresirati medije. 

Osnivač poduzetničkog inkubatora, Core Incubator, Hamed Bangoura prigovorio je tome što na konferenciji nema ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, ali i HRT-a, jer smatra da je to njima, kao javnoj ustanovi, dužnost. Naglasio je kako bi oni to morali pratiti te dodao kako Hrvatska danas treba ovakve pozitivne priče, a njih moramo isprovocirati svi zajedno. Čak je i predložio da bi startupi mogli formirati delegaciju koja će se obratiti ravnatelju HRT-a, koji bi trebao imati sluha za ovakve teme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.