To je to što me zanima!

Tromblon prijeti brodicama, a Slovenci uzvraćaju s kopna...

U prosincu su naši alpski susjedi vojni vozni park povećali terenskim automobilima Toyota MMV Survivor Land Cruiser. Za cijeli pothvat potrošili su 6,9 milijuna eura
Vidi originalni članak

Prošloga mjeseca u susjednoj Sloveniji obavljena je vojna nadgradnja 91 civilne Toyote Land Cruiser 2,8 D, posredovanjem slovenskoga uvoznika Toyota Adria, a u austrijskoj tvrtki s dugogodišnjim iskustvom na području proizvodnje i prenamjene vozila za potrebe vojske i policije. Za to su potrošili oko 6,9 milijuna eura, piše Auto start. 

U automobile su, uz osnovnu 12-voltnu, ugradili dodatnu 24-voltnu električnu instalaciju s dodatnim alternatorom. 

'SPREMAMO BARKE' Napetosti u zaljevu: Tromblon vodi flotu u Piran. Ne odustaje!

Toyote MMV Survivor Land Cruiser, obojene maslinasto zelenom bojom, nadograđene su ojačanim podvozjem, izrazito terenskim 17-inčnim gumama, zaštitom motora i mjenjača, zaštitnim okvirom na prednjemu dijelu - "bull-barom", krovnim prtljažnikom, stepenicama na pragovima, vučnom kukom i s pet spremnika za jurišne puške FN F 2000 S za pet vojnika koji se voze u automobilu.

Najveća brzina ovakveToyote je 175 km/h, od tla je uzdignuta 21,5 cm, najveća dozvoljena masa je 3250 kg, nosivost 800 kg, a mogu se kretati kroz vodu duboku do 60 cm te uz nagibe do 45 %.

Posve je sigurno da ćemo ih imati prilike vidjeti "uživo" i u Hrvatskoj, odnosno na Svetoj Geri, koju, čini se, Slovenska vojska ne kani uskoro napustiti. A vjerojatno i na mnogim drugim lokacijama uz hrvatsko-slovensku granicu.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Vrac666 10.01.2018.

    Sprema se majka svih bitaka

  • K_vragu_sve 08.01.2018.

    Proglasiti izvanredno stanje neposredne vojne ugroze zemlje! Janezi su se naoružali, hitno dignuti u prvi supanj pripravnosti Lovačko društvo grada Zagreba a ako ipak to nekim slučajem ne bi bilo dovoljno za oduprijeti se junačkoj i brojnoj SLO vojsci, za svaki slučaj još dignuti u borbenu gotovost i Vatrogasno društvo grada Samobora, zlu ne trebalo!

  • Vrhovni Karamudimir 08.01.2018.

    Je. A može i plovit po Savudriji !

Komentiraj...
Vidi sve komentare