To je to što me zanima!

U Hrvatsku je stigla obnovljena verzija najprodavanijeg VW-a

Četiri godine nakon premijere Volkswagen je obnovio najprodavaniji SUV u Europi. Redizajnirani Tiguan se u Hrvatskoj prodaje od ponedjeljka, a osnovna verzija košta 193.052 kune
Vidi originalni članak

Tiguan je trenutno najuspješniji model marke Volkswagen u svijetu. Samo u prošloj godini je proizvedeno 911.000 primjeraka. Također, Tiguan je ujedno i najprodavaniji SUV u Europi.

Redizajnirani Tiguan izgleda dosta agresivnije i dinamičnije od prethodnika. Sprijeda ima novu masku, svjetla i odbojnik. Straga su promijenjena svjetla i odbojnik, a veliki natpis Tiguan sad je smješten centralno ispod znaka Volkswagena. Tu su i drugi novi detalji poput naplataka i boja. 

U unutrašnjosti Tiguan donosi mnogo novosti. Novi su instrumenti, upravljač, komande klima uređaja, infotainment sustav tako da čitav prostor ispred vozača i suvozača izgleda mnogo svježije. No najvažnije novosti su one koje se ne vide na prvi pogled.

Novi Tiguan je tako dobio nove motore i pogonske sustave i nove sustave potpora. Dobio je i plug-in hibridni pogon te tako posto prvi VW u Europi s tom vrstom pogona. Sustav razvija 245 KS i omogućava prelaženje do 60 kilometara isključivo na struju (NEDC mjerenje).

Još jedan novitet je sportska verzija R. Ovaj model ima benzinski motor s 320 KS, pogon na sve kotače i  Torque Vectoring sustav. Usavršeni su i dizelski motori koji se nude u verzijama sa 122, 150 i 200 KS. Tu su i 1,5-litreni benzinski motori sa 130 i 150 KS. 

Oprema je postala bogatija te se Tiguan sada može dobiti i s premium audio sustavom Harman Kardon snage 480 W. Tu su i brojni novi sustavi za pomoć u vožnji poput Travel Assista koji omogućuje poluautonomnu vožnju pri brzinama do 210 km/h. Novi infotainment sustavi se nude s dodirnim zaslonima dijagonala 6,5, 8 i 10 inča. 

Volkswagen nudi četiri razine opreme a to su Tiguan, Life, Elegance i R-Line  ( na fotografijama je najbogatija R-Line). Osnovni model s s benzinskim motorom od 130 KS stoji 193.052 kune dok je cijena osnovnog dizelaša 207.307 kuna. U serijskoj opremi osnovnog modela su, između ostalog, sustavi Front Assist, Lane Assist, automatski klima uređaj, LED svjetla i alunaplatci promjera 17 inča.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • pišemistinu 24.10.2020.

    Beveze kao i svaki vw..dosadni auti.

  • TechExpert 21.10.2020.

    jako lijep auto, odlican dizajn..inace nisam fan VW-a, ali po meni su s ovim pogodili...

  • tutek! 21.10.2020.

    To samo pohlepni VW valjda radi, masno naplaćuje razliku između 6.5 8 i 10 inčnog displaya koji zapravo koštaju u par eura razlike. Kako peugeot 3008 npr. može u SVIM paketima opreme prodavati auto sa 10" ekranom bez da dodatno pljačka kupce?  Ne bih se dvoumio niti sekunde koji od ta 2 izabrati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare