Obavijesti

Tech

Komentari 23

U Hrvatsku je stigla obnovljena verzija najprodavanijeg VW-a

U Hrvatsku je stigla obnovljena verzija najprodavanijeg VW-a
9

Četiri godine nakon premijere Volkswagen je obnovio najprodavaniji SUV u Europi. Redizajnirani Tiguan se u Hrvatskoj prodaje od ponedjeljka, a osnovna verzija košta 193.052 kune

VIDEO

Tiguan je trenutno najuspješniji model marke Volkswagen u svijetu. Samo u prošloj godini je proizvedeno 911.000 primjeraka. Također, Tiguan je ujedno i najprodavaniji SUV u Europi.

Redizajnirani Tiguan izgleda dosta agresivnije i dinamičnije od prethodnika. Sprijeda ima novu masku, svjetla i odbojnik. Straga su promijenjena svjetla i odbojnik, a veliki natpis Tiguan sad je smješten centralno ispod znaka Volkswagena. Tu su i drugi novi detalji poput naplataka i boja. 

U unutrašnjosti Tiguan donosi mnogo novosti. Novi su instrumenti, upravljač, komande klima uređaja, infotainment sustav tako da čitav prostor ispred vozača i suvozača izgleda mnogo svježije. No najvažnije novosti su one koje se ne vide na prvi pogled.

Novi Tiguan je tako dobio nove motore i pogonske sustave i nove sustave potpora. Dobio je i plug-in hibridni pogon te tako posto prvi VW u Europi s tom vrstom pogona. Sustav razvija 245 KS i omogućava prelaženje do 60 kilometara isključivo na struju (NEDC mjerenje).

Još jedan novitet je sportska verzija R. Ovaj model ima benzinski motor s 320 KS, pogon na sve kotače i  Torque Vectoring sustav. Usavršeni su i dizelski motori koji se nude u verzijama sa 122, 150 i 200 KS. Tu su i 1,5-litreni benzinski motori sa 130 i 150 KS. 

Oprema je postala bogatija te se Tiguan sada može dobiti i s premium audio sustavom Harman Kardon snage 480 W. Tu su i brojni novi sustavi za pomoć u vožnji poput Travel Assista koji omogućuje poluautonomnu vožnju pri brzinama do 210 km/h. Novi infotainment sustavi se nude s dodirnim zaslonima dijagonala 6,5, 8 i 10 inča. 

Volkswagen nudi četiri razine opreme a to su Tiguan, Life, Elegance i R-Line  ( na fotografijama je najbogatija R-Line). Osnovni model s s benzinskim motorom od 130 KS stoji 193.052 kune dok je cijena osnovnog dizelaša 207.307 kuna. U serijskoj opremi osnovnog modela su, između ostalog, sustavi Front Assist, Lane Assist, automatski klima uređaj, LED svjetla i alunaplatci promjera 17 inča.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle