To je to što me zanima!

U Istri osigurali dvije maske za svakog učenika, u minibusu će ih morati nositi i mlađi učenici

Dvjestotinjak đaka putnika u Osnovnoj školi Fažana napravili su vrlo detaljan plan za redovitu nastavu. Maske će morati nositi svi nastavnici, ali i učenici viših razreda dok su u učionicama
Vidi originalni članak

U Osnovnoj školi Fažana od 309 učenika dvjestotinjak su putnici. Zato je škola posebnu pažnju obratila upravo na organizaciju sigurnog prijevoza djece u školu i kući.

ŠTO SE ČEKA? 15 savjeta za roditelje i učenike: Sedam dana do početka škole, a još nisu dobili nikakve upute

Među ostalim mjerama, bit će obavezno korištenje maski za sve zaposlenike te učenike viših razreda dok su u školi. Maske će biti obavezne i u javnom prijevozu te u prijevozu školskim kombijem za niže razrede.

- Prijevoz jednim dijelom organizira Pulapromet, a dio učenika dolazit će u školu školskim kombijem. Škola će otvoriti dva ulaza, pa će niži razred (od 1. do 4.) ulaziti kroz glavni ulaz, a viši razredi kroz ulaz dvorane. Nastava je pomaknuta do 8.15 sati kako svi učenici ne bi početak nastave čekali zajedno ispred škole. Tako će nastavu u 8 sati imati svi oni učenici koji dolaze iz smjera Valbandona i Šuride, u 8.05 sati ulazit će učenici iz Fažane, a u 8.10 sati ulazit će oni učenici koji dolaze iz smjera Peroja, Batvača, Betige i Barbarige - tumači Marijana Starčić, ravnateljica škole.

Pogledajte video: Uskoro počinje škola

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osigurali po dvije maske za svakog učenika

I u ovoj školi svaki razredni odjel imat će svoju matičnu učionicu. Svi učenici u učionici će morati ostati i tijekom odmora, a tamo će im se dostavljati i školski obrok. Niži razredi neće imati nastavu pod maskama, ali viši razredi trebat će ih nositi i dok su u razredu.

- Učionice će učenici moći napustiti ako, primjerice, trebaju na toalet. Kad idu na tjelesni u dvoranu, pazit će se da na hodniku nema drugih razreda - kaže ravnateljica.

POSLALI MOLBU JANEZU JANŠI Istrijani uputili apel slovenskom predsjedniku: Ovdje je sigurno, uvedite mjere na razini županija

Informatička učionica, kao i ona za nastavu fizike, tehničke kulture i kemije, postaju matične učionice. Svi nastavnici tijekom nastave nosit će zaštitne maske ili vizire, a bit će dužni ispratiti učenike do izlaza iz škole nakon završetka nastave.

- Istarska županija osigurala je po dvije perive maske za svakog učenika i nastavnika. No nismo sigurni hoće li doći na vrijeme za početak godine, pa ćemo za prvu ruku zamoliti roditelje da osiguraju maske za dijete - ističe ravnateljica dodajući i da imaju detaljan plan ako se neko dijete razboli u školi.

Pogledajte video: Ministarstvo objavilo upute za škole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osiguran je zaseban prostor za izolaciju i sigurno se neće dizati panika.

Kako kaže, nije bio problem organizirati školu, međutim, problem bi mogao predstaviti ako se učenici ne pridržavaju mjera izvan školske zgrade. Zbog toga poziva i njih i roditelje da paze na sebe i druge i kad su izvan škole.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • krki mrki 01.09.2020.

    bok.hoculi i ja morat nositim asku tatami je u HDz struki . bok

  • 01.09.2020.

    Očekivao sam više od istrana. Dati će im perive maske koje propuštaju 97% virusa što uključuje koronu. Ukratko besmisleno će djeci na glavu stavljati te maske...

  • 01.09.2020.

    Sramota, sramota i sramota, sramite se vi svi korona dirigenti, vi ste jedino odgovorni za sve patnje hrvatskom narodu. Sramite se i vi i vaše televizije. Gdje su svi ostali stručnjaci da ćujemo i druga mišljenja,? - Gdje su znanstvena sučeljavanja na tv? - Nema ništa! - zabranjeno je! - Pet, šest istih ljudi tjera jedno te isto non stop, oni i samo oni su odgovorni! - Nije sigurno narod koji to sve mora trpjeti! - A gdje je virus korone? - Jeli ga tražite i detektirate sa tim vašim kineskim pcr-testovima koji daju pogrešne rezultate? - cijeli svijet već zna da ne valjaju i da nisu mjerodavni za tu svrhu, postali ste predmet ismijavanja u narodu, ali i širitelji straha i panike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare