To je to što me zanima!

Bezos s ekipom odletio u svemir i svi su se sretno vratili: 'Ovo je najbolji dan u mom životu!'

Astronauti, među kojima je najstarija astronautkinja i najmlađi astronaut na svijetu iskusili su i nekoliko minuta bestežinskog stanja, te se uspješno i sretno vratili na tlo
Vidi originalni članak

Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos zajedno s još troje ljudi odletio u svemir i sretno se vratio. Njegovu letjelicu napravila je njegova kompanija Blue Origin.  

POGLEDAJTE VIDEO Bezos odletio u svemir

Bezos, njegov brat Mark, pilotkinja Wally Funk (80) i Oliver Daemen (18) odletjeli su raketom New Shepard tvrtke Blue Origin 100 kilometara iznad površine Zemlje i tako prešli tzv. Kármánovu liniju koja se smatra granicom svemira.

Astronauti, među kojima je najstarija astronautkinja i najmlađi astronaut na svijetu iskusili su i nekoliko minuta bestežinskog stanja, te se uspješno i sretno vratili na tlo.

Podsjećamo, nakon što su Richard Branson, Jeff Bezos i Elon Musk najavili svoju želju da odu u svemir, javnost je počela to nazivati 'svemirskom utrkom milijardera' aludirajući na svemirsku utrku u drugoj polovici 20. stoljeća između SAD i SSSR-a.

Jeff Bezos izjavio je kako je ovo najbolji dan u njegovom životu. Kazao je pilotkinji kako je to 'bio nevjerojatan let'. 

Svemirska letjelica pokrenula je svoje motore BE-3 s lansirne rampe Blue Origina, oko 32 kilometra od ruralnog grada Van Horna, po dobrom vremenu, s prohladnim jutrom i vedrim nebom. Nakon leta koji je trajao ukupno deset minuta i 20 sekundi, letjelica se sigurno spustila na Zemlju.

Idi na 24sata

Komentari 163

  • Prof. Baltazar 25.07.2021.

    Toliko smo fotografija vidjeli jel danas svi imaju mobitele da ne stignem sve pregledati. Nemoj nas Bezosu toliko bombardirati fotografijama molim te, cijeli internet si preplavio slikama iz Zemljine atmosfere. Pošto Ameri sve iznad 80 km zovu astronautima eto i ti si to postao, bravo. Koliko si gladne djece u Africi mogao nahraniti umjesto da si ispunjavao svoj ego?

  • Ekscem 24.07.2021.

    Bačena ogromna suma novaca za nikakav doživljaj.

  • ...SJENA... 23.07.2021.

    Koliko je goriva spalio u tom letu? Pa toliko veče selo 100 godina ne spali a mi bi se trebali odricati mesa i jesti umjetno meso, odvajat otpad i slično dok takvi zagađuju planetu! LICEMJERNO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare