Tech

Komentari 163

Bezos s ekipom odletio u svemir i svi su se sretno vratili: 'Ovo je najbolji dan u mom životu!'

Bezos s ekipom odletio u svemir i svi su se sretno vratili: 'Ovo je najbolji dan u mom životu!'

Astronauti, među kojima je najstarija astronautkinja i najmlađi astronaut na svijetu iskusili su i nekoliko minuta bestežinskog stanja, te se uspješno i sretno vratili na tlo

Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos zajedno s još troje ljudi odletio u svemir i sretno se vratio. Njegovu letjelicu napravila je njegova kompanija Blue Origin.  

POGLEDAJTE VIDEO Bezos odletio u svemir

Bezos, njegov brat Mark, pilotkinja Wally Funk (80) i Oliver Daemen (18) odletjeli su raketom New Shepard tvrtke Blue Origin 100 kilometara iznad površine Zemlje i tako prešli tzv. Kármánovu liniju koja se smatra granicom svemira.

Astronauti, među kojima je najstarija astronautkinja i najmlađi astronaut na svijetu iskusili su i nekoliko minuta bestežinskog stanja, te se uspješno i sretno vratili na tlo.

Podsjećamo, nakon što su Richard Branson, Jeff Bezos i Elon Musk najavili svoju želju da odu u svemir, javnost je počela to nazivati 'svemirskom utrkom milijardera' aludirajući na svemirsku utrku u drugoj polovici 20. stoljeća između SAD i SSSR-a.

Jeff Bezos izjavio je kako je ovo najbolji dan u njegovom životu. Kazao je pilotkinji kako je to 'bio nevjerojatan let'. 

Svemirska letjelica pokrenula je svoje motore BE-3 s lansirne rampe Blue Origina, oko 32 kilometra od ruralnog grada Van Horna, po dobrom vremenu, s prohladnim jutrom i vedrim nebom. Nakon leta koji je trajao ukupno deset minuta i 20 sekundi, letjelica se sigurno spustila na Zemlju.