Obavijesti

Sport

Komentari 188

Barcina 'petarda' i prvo slavlje na Mamesu nakon pet godina

Barcina 'petarda' i prvo slavlje na Mamesu nakon pet godina
8

Barca je slavila kod Bilbaa 5-2 na San Mamesu. Rakitić je igrao cijelu utakmicu. Katalonci su stigli na bod Realu, a Bilbao su pobijedili u gostima prvi put od 2010.

VIDEO

Barcelona je nakon pet godina slavila na San Mamesu 5-2 i stigla Real Madridu na samo bod zaostatka. Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu. Katalonci su iskoristili Realov debakl na Calderonu i sasvim se približili "kraljevima". A gostovanje na San Mamesu nije baš mjesto na kojem je Barca dobro prolazila u prošlosti.

REUTERS/PIXSELL

Na posljednjem gostovanju Katalonci su izgubili 1-0, a zadnje dvije utakmice na Nou Campu Barca je dobila 2-1 i 2-0. No Barca je slavila na tek jednom od zadnjih pet gostovanja na San Mamesu. Posljednja pobjeda Katalonaca u gostima kod Bilbaa u prvenstvu datira iz 2010. godine. U rujnu te godine Barca je slavila 3-1.

Barcelona je povela u 15. minuti utakmice. Leo Messi zabio je iz slobodnjaka, no imao je dosta sreće jer je lopta pogodila nekoga u "živom zidu" te prevarila domaćeg golmana. U 26. minuti Luis Suarez zabio je za 2-0. Ono što je promašio nekoliko minuta prije gola spada u rubriku "vjerovali ili ne". 

Promašio je Suarez glavom s dva metra, točnije, pogodio je golmana. No ipak je pronašao put do mreže iz druge šanse. Barca je krenula u kontru, Messi je pronašao Suareza, a ovaj iz prve odličnim udarcem zabija za povećanje vodstva Barcelone.

U sedam minuta - četiri gola

Athletic Bilbao vraća nadu navijačima na San Mamesu pola sata prije kraja utakmice. Mikel Rico zabio je Kataloncima za 1-2. Ali to kao da je naljutilo goste. Samo tri minute nakon tog gola Barca vodi 3-1, a De Marcos je zabio autogol. A dvije minute nakon tog autogola već je 4-1. 

Savršeno izvedena kontra koju je povukao Ivan Rakitić, Messi šalje do Neymara, a ovaj zabija za povećanje vodstva. No Bilbao se ne predaje. Aduriz zabija za 2-4. Nevjerojatno, u devet minuta pala su četiri gola!

Etxeita je 15 minuta prije kraja dobio crveni karton zbog brutalnog starta džonom na Luisu Suarezu. Čini se kako je sudac ispravno odlučio, jer start igrača domaće momčadi ne spada na nogometne travnjake. Barca je zaključila sjajnu večer na San Mamesu "petardom". Messi je odigrao čudesnu loptu za Busquetsa nakon što se pogirao s cijelom obranom domaćih, Busquets šalje do Pedra, a ovaj zabija za 5-2.

REUTERS/PIXSELL

Primera:

  • Athletic - Barcelona 2-5 (Rico 59, Aduriz 66 / Messi 15, De Marcos (ag) 62, Neymar 64, Pedro 86)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 188

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...