Obavijesti

Sport

Komentari 573

Atlético je 'razmontirao' Real, Super Mario zabio i asistirao!

Atlético je 'razmontirao' Real, Super Mario zabio i asistirao!
17

Nogometaši Atlética pružili su vjerojatno najbolju predstavu u sezonu svladavši Real Madrid 4-0 u dvoboju 21. kola La Lige. Mario Mandžukić ubilježio je gol i asistenciju

VIDEO

Da je netko prognozirao da će Cristiano Ronaldo uputiti svoj prvi udarac prema golu Atlética u 65. minuti, a Real imati tek jedan jedini pokušaj prema okviru gola, i to devet minuta prije kraja, vjerojatno bi ga proglasili neuračunljivim. No upravo se to dogodilo u jednoj od najvećih utakmica madridskih "rojiblancosa" u gradskim derbijima.

Atlético je slavio 4-0 uz fantastičan ulazak u utakmicu i njen završetak, a Real Madrid, koliko god dominirao u španjolskom prvenstvu ove sezone, na Vicente Calderónu izgledao je kao da prvi put igra veliku utakmicu . Bio mu je to prvi prvenstveni poraz na stadionu gradskog rivala još od lipnja 1999.

VIDEO

Mario Mandžukić posebno će pamtiti "derbi madrileño". U 14. minuti Super Mario asistirao je za vodeći gol domaćina nakon što je Juanfran ubacio s desnog boka. Tiago je dobio loptu na rub šesnaesterca i pucao jako po sredini, a ona izmigoljila Ikeru Casillasu kroz ruke preko crte.

Ako je to bio hladan tuš za momčad Carla Ancelottija , nakon novog gola samo četiri minute poslije mogla se nazrijeti prava katastrofa. Mandžo je opet bio sudionik akcije proigravši Siqueiru na lijevoj strani koji diže za Saúla Ñígueza , a Simeoneov adut s klupe fantastičnim škaricama od stative pogađa mrežu. Ušao je u igru tek osam minuta prije toga jer se ozlijedio Koke .

Nakon početnog uragana, napadi Atlética malo su se smirili do kraja prvog dijela, a Reala, baš kao i cijelu utakmicu, nije bilo nigdje. Još je do predaha Casillas mogao po treći put u mrežu da je glavni sudac David Fernández Borbálan dosudio penal za Atlético u 35. minuti kada je Diego Godín u ruku pogodio Khediru koji je tako spasio svoj gol.

U drugom dijelu igra se umrtvila brojnim prekršajima i žutim kartonima, od kojih je jedan zaradio i Mandžukić, no nakon 67. minute bljesak Antoinea Griezmanna definitivno je riješio pitanje pobjednika. Arda Turan prebacio je zadnju liniju Reala za Ñígueza koji vraća loptu pred gol, a tamo Griezmann postavlja 3-0 u praznu mrežu.

Asier Illaramendi pobrinuo se lijepim šutom u 81. minuti da Real ne ostane na brojci nula u udarcima u okvir, ali Moyà je to efektno skinuo. Griezmann je izašao za Torresa, Mandžukić ostao na terenu i to se pokazao kao sjajan potez Chola Simeonea. "El Niño" je u 89. minuti s desne strane ubacio za Mandžu koji se samo poklonio i glavom zabio 11. prvenstveni gol.

Bila je to posljednja runda mučne borbe Real Madrida i potpuni nokaut nakon kojeg će se Carlo Ancelotti morati suočiti sa silnim kritikama medija i prijatelja kluba, a Barcelona dobiti priliku smanjiti zaostatak na vrhu na jedan bod . Atlético je u ovom trenutku poravnat po broju bodova s "blaugranom" na drugom mjestu.

Primera, 21. kolo

  • Atlético Madrid - Real Madrid 4-0 (Tiago 14', Ñíguez 18', Griezmann 67', Mandžukić 89')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 573
VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi