Obavijesti

Sport

Komentari 76

Dinamo preokretom do slavlja kod Slavena, vratio se Ćorić...

Dinamo preokretom do slavlja kod Slavena, vratio se Ćorić...
10

U sjeni drakonske kazne Arijanu Ademiju Dinamo je pobijedio Slaven Belupo u Koprivnici nakon preokreta 2-1 i približio se Rijeci na bod minusa. Igrao je i Ćorić

VIDEO

Vjerojatno ne znajući da su ostali bez suigrača Arijana Ademija, kojega je Uefa kaznila maksimalnom kaznom od četiri godine suspenzije zbog dopinga, nogometaši Dinama pobijedili su Slaven Belupo 2-1 nakon preokreta u prvoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige u Koprivnici.

Dobra vijest za "modre" povratak je u momčad Ante Ćorića, koji je nakon medijskih istupa o odlasku iz kluba tijekom reprezentativne stanke, čini se, izgladio odnos s trenerom Zoranom Mamićem i naučio lekciju plativši kaznu od 10.000 eura.

Bez suspendiranog Juniora Fernandesa Mamić je odlučio eksperimentirati kako bi poštedio neke igrače za utakmicu protiv Arsenala u Ligi prvaka u utorak. Tako je na klupi ostavio Marka Pjacu i Hillela Soudanija, a na lijevo krilo postavio Josipa Pivarića. No planove mu je poremetila ozljeda Armina Hodžića, kojega je u ranoj fazi utakmice u izlasku na loptu pokosio domaći golman Rozman i nije mogao nastaviti utakmicu te ga je zamijenio Pjaca.

Dinamo je imao inicijativu od samog početka utakmice. Pucao je Jérémy Taravel u trećoj minuti iz slobodnjaka, nedugo potom probao je svoj šut i Ivo Pinto, ali nije mogao svladati Rozmana. Veliku je šansu sredinom prvog dijela propustio Pivarić nakon što s tri-četiri metra, poslije ubačaja s desne strane, nije uspio ugurati loptu u mrežu.

A onda je stigla kazna. Pet minuta prije odlaska na odmor Slaven je iz svoje prve prave prilike poveo. Željko Kopić samo 20-ak sekundi ranije u igru je uveo Sandija Križmana umjesto FIlipa Ozobića, a ovaj mu je odmah uzvratio proigravanjem za Mateasa Delića koji s desetak metara iskosa prizemnim udarcem pogađa suprotni kut za neočekivanih 1-0.

No nije dugo trajala radost domaćih navijača koji su ispunili Gradski stadion u Koprivnici. Pjaca je u 44. minuti s lijeve strane ubacio na peterac gdje Rozmanu ispada lopta, što koristi Taravel i atraktivnim udarcem preko glave postavlja 1-1. Francuzu je to bio prvi gol u sezoni.

"Modri" su puno aktivnije krenuli u nastavak, što im se isplatilo nakon manje od deset minuta. Pjaca je s desne strane proigrao Ángela Henríqueza, Čileanac se okrenuo u šesnaestercu i sa šest-sedam metara zabio za preokret.

No nisu gosti mogli prelomiti utakmicu. Mamić je na teren poslao Soudanija i Ćorića, imao je Alžirac jednu izglednu situaciju u 65. minuti, ali obranio mu je šut Rozman, kao i onaj Pivarićev u 76. minuti.. Mogli su ti promašaji biti skupi jer je pet minuta prije kraja Križman opasno pucao s 20-ak metara, ali lopta je ipak završila izvan okvira Eduardova gola.

Kraj utakmice Dinamo je dočekao s kartoniranim Taravelom koji je opomenu dobio zbog odugovlačenja pa tako neće moći igrati u idućem kolu protiv Lokomotive, a vratit će se baš pred veliki derbi protiv Hajduka.

"Modri" u pobjedničkom raspoloženju, iako potreseni kaznom Arijanu Ademiju, iščekuju nastavak borbe za europsko proljeće protiv Arsenala na Emiratesu.

MAXtv Prva liga, 17. kolo:

  • Slaven Belupo - Dinamo 1-2 (Delić 40' / Taravel 44', Henríquez 55')

Kronologija: Slaven Belupo - Dinamo 1-2

  • 90' Kraj utakmice! Dinamo je preokretom došao do pobjede kod Slaven Belupa koja ga dovodi na samo bod minusa od vodeće Rijeke koja u subotu igra kod Osijeka.
  • 78' Izlazi Marko Rog, ulazi Ante Ćorić, što je znak da je potpuno izgladio odnos s trenerom Mamićem. Ili barem tako izgleda...
  • >>> Loša vijest za Dinamo. Arijan Ademi kažnjen je s maksimalne četiri godine suspenzije nakon saslušanja u Nyonu, odlučila je Uefa.
  • 55' GOOOL! Dinamo vodi u Koprivnici! Nije trebalo dugo čekati u nastavku da gosti preuzmu inicijativu i dođu do vodstva. Ángelo Henríquez zabio je iz blizine, sa šest-sedam metara, za vodstvo Dinama 2-1.
  • 46' Počinje drugi dio.
  • 45' Kraj prvog poluvremena. Dinamo je bio daleko opasniji protivnik, imao je nekoliko vrlo dobrih prilika, ali presjekao ga je gol domaćina iz praktički jedine opasnije akcije u prvih 45 minuta. Srećom po goste, Rozman i Taravel brzo su popravili stvar.
  • 44' GOOOL! Jérémy Taravel izjednačuje! Velika greška Rozmana! Pjaca je uputio centaršut s lijeve strane šesnaesterca, golmanu Slaven Belupa ispada lopta bez duela, što koristi Taravel i atraktivnim udarcem preko glave postavlja 1-1.
  • 40' GOOOL! Slaven Belupo vodi 1-0! Svega nekoliko sekundi nakon što je ušao Križman daje krasnu loptu u šesnaesterac Mateasu Deliću koji s lijeve strane lijepo pogađa suprotni kut za neočekivano vodstvo domaćih.
  • 39' Mijenja i Željko Kopić. Nezadovoljan izdanjem Filipa Ozobića, vadi ga iz igre, a ulazi Sandi Križman.
  • 18' Marko Pjaca ulazi umjesto Hodžića koji je nastradao u žestokom duelu sa Slavenovim golmanom Rozmanom. Htio je Mamić poštedjeti Pjacu za gostovanje kod Arsenala, ali dosta rano baca ga u vatru.
  • 1' Počela je utakmica pred vrlo dobro popunjenim tribinama Gradskog stadiona u Koprivnici.

Sastavi:

  • Slaven Belupo: Rozman - Purić, Galović, Međimorec, Štiglec - Paracki, Brlek (od 51' Jambor), Crepulja - Ozobić (od 39' Križman), Ejupi, Delić
  • Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Mățel - Gonçalo, Machado - Hodžić (od 18' Pjaca), Rog (od 18' Pjaca), Pivarić - Henríquez (od 57' Soudani)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...