Obavijesti

Sport

Komentari 127

Hajduk nije svladao Rijeku još od '12.: Rujevica za kraj niza?

Hajduk nije svladao Rijeku još od '12.: Rujevica za kraj niza?
8

Iako su splitski "bili" uspješniji od riječkih bijelih u međusobnim utakmicama, posljednjih 11 utakmica nisu slavili. Rijeka i Hajduk prvi put igraju na Rujevici (19)

VIDEO

Statistika je kao bikini, otkriva puno, ali ne pokazuje sve, rekao je jednom prilikom HTV-ov sportski komentator Drago Ćosić. Ipak, u slučaju nedavne povijesti Jadranskog derbija, ona pokazuje dosta toga.

Rijeka i Hajduk sastaju se u večerašnjoj utakmici šestog kola MAXtv Prve lige (19 sati), bit će to prvi susret tih dvaju momčadi na novom stadionu Rujevica. Riječki bijeli neporaženi su u međusobnim dvobojima zadnjih 11 puta, posljednji poraz dogodio im se još 21. ožujka 2012. na Kantridi, kad su "bili" golovima Ante Vukušića i Mije Caktaša slavili 3-0.

Od te utakmice Rijeka je uvjerljiva na domaćem terenu, ostvarila je četiri pobjede i remi u pet utakmica, od čega su posljednje tri završili slavljenički.

Prošle prvenstvene sezone Rijeka je okršaje protiv Hajduka otvorila efikasnom utakmicom na Kantridi uz pobjedu 4-2. Hat-trick zabio je Andrej Kramarić u razmaku od 10. do 31. minute, a jedan je dodao Anas Sharbini. Miral Samardžić zabio je autogol za Hajduk, a Mijo Caktaš u završnici je smanjio na 4-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi "uzvrat" morao se igrati u Dugopolju zbog promjene travnjaka na Poljudu. U vrućoj atmosferi Stadiona hrvatski vitezovi Hajduk je poveo preko Caktaša iz penala u prvom, a Zoran Kvržić poravnao je u drugom poluvremenu. Kekovi su izabranici izdominirali u drugom dijelu prvenstva, pobjedom 3-0 na Kantridi na samom startu proljeća uz golove Vedrana Jugovića (dva) i Bekima Balaja.

Hajduk je u posljednjoj utakmici na Poljudu bio na dobrom putu da prekine neugodan niz nakon gola Frana Tudora krajem prvog dijela, no u samoj završnici gosti su napravili brzi preokret. Ivan Tomečak prvo je zabio za 1-1 u 80. minuti pa dvije minute poslije poslužio Marka Vešovića koji pogađa za preokret i pobjedu Rijeke.

Rijeka i Hajduk u samostalnoj su Hrvatskoj ukupno odigrali 65 utakmica. Splićani su uspješniji s 29 pobjeda naspram 19 riječkih, a 17 je utakmica završilo neodlučeno. Rijeka je postigla 78, a Hajduk 96 golova. Novo poglavlje počinje večeras na Rujevici od 19 sati.

Rijekin niz neporaženosti u Jadranskom derbiju:

  • 21. ožujka 2012.: Rijeka - Hajduk 0-3
  • 7. kolovoza 2011.: Hajduk - Rijeka 2-1
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...