Obavijesti

Sedam načina do dobrog izgleda i odličnog zdravlja

Sedam načina do dobrog izgleda i odličnog zdravlja
4

Proljeće je stiglo, a s njim i želja da popravimo svoj fizički izgled i vratimo energiju. Ako niste obožavatelj teretane, neki od naših prijedloga aktivnosti na otvorenom idealni su baš za vas.

Biciklizmom se sagorijevaju masnoće, grade i jačaju mišići. U sat vremena umjerenog pedaliranja žena teška 60 kilograma može sagorjeti i do 473 kalorija. Okretanjem pedala utječemo na kvadricepse, mišiće stražnjice, stražnje lože i listove, utječemo na kardiovaskularni sustav i povećavamo tjelesnu formu. Kompletnu opremu potrebnu za biciklizam možete naći na eKupi, s povoljnim cijenama bicikala i ostale opreme.

Badminton je idealan je za žene jer učvršćuje mišiće stražnjice i nogu. Želite li izgubiti na težini, igrajte žustrijim tempom i agresivnije i iznenadit ćete se da u sat vremena možete izgubiti i do dva kilograma. Najbolje je to što vam ne treba skupa oprema i posebne pripreme. Bitno je da se krećete, da imate cilj i da istežete mišiće prije početka igranja.

Trčanje ima niz pozitivnih utjecaja na fizički izgled i zdravlje. Istaknut ćemo da trčanje pomaže i pri oslobađanju od svakodnevnog stresa. Trčanjem možete sagorjeti i do 350 kalorija i učvrstiti gotovo sve mišiće svog tijela te se dovesti u odličnu formu. Fantastično je i to da, osim dobre volje, za trčanje trebate samo dobre tenisice, a žene i sportski grudnjak.

Preskakanje vijače jedan je od najboljih aerobnih treninga koji manje opterećuje vaša koljena od trčanja, rekvizit potreban je najjeftiniji koji možete naći – uže. Bitno je da je pravilne dužine što ćete provjeriti za vrijeme skakanja. Osim što je zabavno, u petnaestak minuta preskakanja na mjestu možete potrošiti i do 200 kalorija. Od ove jednostavne rekreacije vrlo je lako napraviti vikend izazov.

Brzo je hodanje idealna aktivnost za par. Povedite prijatelja i krenite brzinom od 6 km/h, pa povremeno usporavajte, zatim ubrzavajte ili lagano potrčite. Dobro je za srce, tlak, smanjuje stres i nesanicu, a pozitivno utječe i na vaš društveni život te na gubitak suvišnih kilograma. Razgibavate cijelo tijelo, boravite na svježem zraku, a od opreme trebate samo udobne tenisice i vodu.

Rolanje je idealan sport za one koji ne vole trčanje niti brzo hodanje. Korist je višestruka: vraća nas u formu, vježba našu ravnotežu, posebno utječe na mišiće pojedinih skupina (kvadricepse, trbuh, mišiće stražnjice) pa ukoliko želimo baš njih „istesati“ rolanje je prava stvar. Najbitnije su vam dobre role, a ako ste početnik, zglobove ruku i laktove zaštitite štitnicima.

Sportovi s loptom idealan su način da okupite društvo i zaigrate neku od popularnih igara – nogomet, odbojku, košarku, rukomet... Najvažnije je da se pokrenete i uživate u društvu. Sportovi s loptom, ovisno o vremenu igranja i intenzitetu, troše velik broj kalorija, a sve što vam je potrebno za njih je dobra ekipa i odgovarajuća lopta.

Da biste si ubrzali rezultate vježbanja i osjećali se bolje u svojoj koži, svakako zavirite i u ponudu dodataka prehrani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke
FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima