Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ćaleta-Car: Možemo postati i prvaci, ali još je puno prepreka

Ćaleta-Car: Možemo postati i prvaci, ali još je puno prepreka
1

"Svi mi priželjkujemo veliki broj gledatelja i prave stadione. Naravno da bih volio istrčati na Poljudu ili Maksimiru, ali nije na nama da o tome odlučujemo. Mi igramo za Hrvatsku, to nam je čast i ponos"

VIDEO

Znali smo da u Španjolsku idemo bez jako puno standardnih igrača, znali smo da su oni apsolutni favoriti, ali isto tako smo znali i da tamo moramo dati sve od sebe kako bismo pokazati koliko vrijedimo. Odigrali smo odličnu utakmicu, ginuli jedna za drugoga i visoka pobjeda nagrada je za sve što smo uložili, kazao je jedna od junaka "čuda iz Burgosa" Duje Ćaleta-Car.

Pobjeda 3-0 nad Španjolskom u Burgosu jedna je od najvrjednijih u povijesti nastupa hrvatskih mladih reprezentacija, u rangu jednako visoke pobjede nad Englezima u Londonu, s tim da su Španjolci uoči kvalifikacija bili prvorangirana reprezentacija po broju bodova.

- Dobili su nas u prvom ogledu, no kod njihovog vodstva 3-0 mi smo ostali bez isključenog igrača i stigli do 3-2, a imali smo i priliku za izjednačenje. Jaka su reprezentacija, ali i mi smo jaki. Nikome ne priznajemo da je bolji, dok to ne dokaže na terenu - kaže Duje Ćaleta-Car, koji je odlično odradio obrambene zadaće, a stigao se upisati i u listu strijelaca.

U dosadašnjih 11 pokušaja U-21 reprezentacija Hrvatske svega je dvaput izborila plasman na završnicu Europskog prvenstva, 2000. i 2004., stoga se prigoda za plasman na Euro, koji se 2017. igra u Poljskoj, nameće kao obveza ove iznimno nadarene generacije.

- Nakon pobjede u Španjolskoj sve se čini lakšim, ali dok i matematički ne osiguramo plasman, ništa nije gotovo. Siguran sam da imamo snagu izboriti plasman, baš kao što imamo snage postati europski prvaci, ali na tom je putu jako puno prepreka. Već sutra u Zaprešiću nas čeka prva, Estonija.

Ova reprezentacija zaslužuje i pravu atmosferu i podršku s tribina, nastup na većim stadionima s puno više gledatelja.

- Svi mi priželjkujemo veliki broj gledatelja i prave stadione. Naravno da bih volio istrčati na Poljudu ili Maksimiru, ali nije na nama da o tome odlučujemo. Mi igramo za Hrvatsku, to nam je čast i ponos. Atmosfera je među nama sjajna i zato i postižemo dobre rezultate - kaže Duje, koji je nedavno produžio ugovor s Red Bull Salzburgom sve do 2020.

- Lijepo mi je u Salzburgu. Standardan sam, dobro igram, klub je sjajno posložen i nadam se da je sljedeća stepenica Liga prvaka. Na početku sezone bilo je malo turbulencija, bilo je dosta promjena u stožeru i u igračkom kadru, no sada smo opet posloženi i igramo sve bolje.

Za kraj je Duje iskoristio priliku za pozdrav.

- Sretan Uskrs svima! Želim vam da ga proslavite u krugu svojih obitelji, a sutra nas dođite podržati u Zaprešić, gdje igramo protiv Estonije od 19 sati.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović