Iako se na prvi pogled čini da jaja kao sastojak večere ne obećavaju gastronomsko čudo, mogli biste se prevariti jer donosimo četiri recepta koji će vas oduševiti
Curry od slanutka će vam pružiti obilje nutrijenata u hladnim jesenskim danima, a priprema je vrlo jednostavna i ne zahtijeva osobito vještinu te je jelo gotovo u manje od pola sata
Flavia Rippa Matosin i Eliana Morales stipendistice su na Croaticumu. Pored učenja hrvatskog odlučile su pripremati domaće empanade i tako pokrenule brend Dalmalatinas
Listovi biljke curry jedni su od najučinkovitijih sastojaka u poboljšanju rasta kose. Bogati su proteinima, antioksidansima i aminokiselinama koji učinkovito djeluju na poticanje rasta kose i jačanje folikula kose
Baza curryja je lijek, a raste i kod nas: kim čuva želudac, piskavica snižava kolesterol i šećer, a zahvaljujući kurkuminu odličan je u borbi s oticanjem zglobova kod artritisa
Glavna jela karipske kuhinje se temelje na plodovima mora, piletini i tropskom voću. A papričice, timijan, piment, cimet, češnjak i luk čine tradicionalnu karipsku marinadu
Ponedjeljkom uvijek kuham nešto povrtno i na žlicu jer pretpostavljam da svi preko vikenda pojačano jedu i najčešće se moje sumnje potvrde.
Jedan od najboljih košarkaša današnjice donirao je dva para svojih tenisica za dobrotvornu aukciju. Jedne su tenisice prodane za više od 30.000 dolara, a druge za 15.000 dolara
Curry, snažan 12 milijuna Scovilla, može izazvati paralizu lica, tremore i unutarnje krvarenje, pa čak i smrt ukoliko ga u sebe stavi netko tko ima problema sa srcem
Osnovni su mu sastojci gotovo uvijek korijander, kurkuma, kim i piskavica, ali tu su i dodatni sastojci koji daju okus prema kojem se prepoznaju kuhari, područja, kaste
Glumac smatra da se najbolji začini i umaci prodaju u britanskom Surreyu. Zamolio je Angelinu da mu ih pokupi nakon sastanka Ujedinjenih naroda u Londonu
S grupicom prijatelja bio je u jednom indijskom restoranu. Problem je nastao kad je račun od 2100 kuna htio platiti svojom American Express karticom koju ne primaju
Ljuti začin Rochelle je prvi put probala kao tinejdžerica u restoranu u Londonu i od tad ga nije prestala jesti. Dodaje ga baš svakoj hrani koju jede, salatama, jajima...
Natjecatelji prije isprobavanja ljutih umaka moraju potpisati izjavu da se natječu na svoju odgovornost no neki nisu znali svoje mogućnosti. Dvoje je ostalo u bolnici
Jednom Indijcu nije bilo baš najpametnije prigovarati vlasniku restorana na kraju radnog dana koji je smatrao da njegova hrana nikako ne može biti prezačinjena...
Molekule kurkumina iz curryja će biti odlično rješenje u borbi protiv eksploziva poput TNT-a jer promjenom boje pokazuju koliko je eksplozivnih materijala u zraku
Jedenje currya dva puta tjedno, zbog ljekovite biljke piskavice čije se sjemenke u njemu nalaze, čuvat će organizam od zimskih prehlada i gripa, otkrilo je istraživanje
Parmezan je postao je sinonim za sve talijanske tvrde sireve u svijetu. Još od 14. st. njime se posipa tjestenina, a koristi se i kod priprema juha
Niskokalorična i osvježavajuća, miksa se u hladne juhe, rezucka u voćne salate, uz nezaobilazni sok od limete ili limuna, koji pojačava njezinu aromu
Ako vam jelo zagori, nikako ga nemojte miješati. Odmah ga istresite i stavite u drugu posudu, a okus zagorjelosti prikrijte jakim začinima
Iskoristi svoj Oranž