Viral

Komentari 49

Stvorio 'curry smrti': Toliko je jak da kuharu treba gas maska

Stvorio 'curry smrti': Toliko je jak da kuharu treba gas maska

Curry, snažan 12 milijuna Scovilla, može izazvati paralizu lica, tremore i unutarnje krvarenje, pa čak i smrt ukoliko ga u sebe stavi netko tko ima problema sa srcem

Muhammad Karim (34), glavni kuhar restorana Bindi u Granthamu, Engleska, sproveo je u djelo ludu zamisao i napravio najljući curry na svijetu.

Karim ga poslužuje uz pileće batake (jelo je nazvao Atomic Kick Ass Drumstick), te se medijima pohvalio da je curry ljut čak 12 milijuna Scoville jedinica , što je šest puta više nego što imaju najljuće papričice na svijetu.

Dok ga kuha Karim obavezno nosi gas masku kako ga pare ne bi srušile, te ga ne poslužuje gostima prije nego što potpišu papir na kojemu stoji da ga jedu na vlastitu odgovornost.

Naime, curry je toliko snažan da je u stanju izazvati paralizu lica, tremore i unutarnje krvarenje, pa čak i smrt ukoliko ga u sebe stavi netko tko ima problema sa srcem.

Mladić kušao najljući curry na svijetu

Uz to, gosti moraju nositi i dva para rukavica dok ga jedu, a zanimljivo je znati i to da je Karim natjerao osoblje restorana da naučiti pružati prvu pomoć ukoliko njegov curry nekome ugrozi život.

- Goste najprije pitamo imaju li problema sa srcem. Ako odgovore potvrdno, naš curry odbijamo poslužiti jer bi ih adrenalin mogao usmrtiti.

- Nekim ljudima je paralizirao lice na pola sata, a vidio sam i one koji su se od njega doslovno tresli - izjavio je Karim, koji u svome jelu koristi najljuće znane papričice na svijetu, Moruaga Scorpion i Carolina Reaper (2 milijuna Scovillea svaka).

Karim je za najhrabrije goste priredio i izazov, pa objavio da će pokloniti stotinu funti svakome kome uspije pojesti deset bataka u petnaest minuta.

Do sada se okušalo dvadesetak gostiju, međutim oni najizdržljiviji su najviše uspjeli pojesti - dva!