Medvjeđi luk je dobio ime jer predstavlja proljetnu deliciju medvjedima, ne samo ljudima. Medvjedi ga rado jedu u proljeće čisteći organizam i pripremajući ga za obilnu hranu tijekom godine
Očistite se od teške zimske hrane, prebacite se na variva, pijte puno vode i krećite se, kažu stručnjaci. Pomažu i tehnike disanja, ali i naši recepti za hranu i napitke
Pravo je vrijeme za branje medvjeđeg luka, a osim klasične guste juhe ili muffina, s njim možete pripremiti i ukusni tart koji možete poslužiti za doručak, ručak ili večeru
Ako niste poznavatelj, medvjeđi luk svakako nemojte brati sami. No na tržnicama ga se može pronaći kod već provjerenih trgovaca, a od ove biljke nježnih listova možete spravljati brojna jela
Vera i Zdravko Sokić iz Cernika nedaleko od Nove Gradiške na svojem obiteljskom gospodarstvu rade tjesteninu od šumskih plodova, bilja, ali i prerađevine od voća i povrća
Spomenutu biljku berači u šumama često zamijene za tzv. medvjeđi luk. Jestivi medvjeđi luk ili srijemuš i otrovni mrazovac imaju vrlo slične listove
I ove godine, 5. svibnja na području Općine Plitvička Jezera održati će se omiljena svibanjska gastro manifestacija Dan Medvjeđeg luka
Iskoristite ljekovite biljke i nadoknadite manjak vitamina C koji je glavni krivac za proljetnu malaksalost. Uz ovih dvadeset recepata unijet ćete raznolikost i zdravlje u vaš jelovnik
Ovo jelo lako je i brzo za napraviti, a oduševit će ukućane ili goste koji vole jesti meso. Sezona je medvjeđeg luka i to je šteta ne iskoristiti u raznim jelima i salatama
Svih četvero otrovanih je iz Sarajeva. Čini se kako su umjesto medvjeđeg luka ili srijemoša ubrali i konzumirali vrlo sličnu, ali iznimno otrovnu biljku mrazovac
Na prvim Gastro.hr radionicama kuhanja k chef Branko Ognjenović pokazao je kako pripremiti proljetni namaz od jaja i popularnog medvjeđeg luka
Kada je branje u pitanju, uvijek bi se trebalo pridržavati one stare "Što ne poznajem, ne berem". Nažalost, ovoga puta ne poznavanje je dvoje ljudi platilo životima
Iskoristi svoj Oranž