To je to što me zanima!

Znanstvenici izumili bizarnu masku koja prekriva samo nos

Ovakva maska namijenjena je za nošenje ispod normalne maske za lice, a Reutersov video prikazuje ženu i muškarca u Meksiku koji koriste ovu 'masku za jelo' dok sjede vani i uživaju u jelu i piću
Vidi originalni članak

Kako je pandemija još uvijek u punom jeku zaštitne maske za lice i dalje se moraju nositi, a na tržištu sada postoje maske od raznih materijala i raznih oblika. No, koliko su takve modifikacije zapravo i korisne ostaje na procjeni stručnjaka.

POTJERALI IH IZ STRANKI Njemački zastupnici namjestili posao sa zaštitnim maskama: Zaradili su stotine tisuća eura

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, znanstvenici u Meksiku stvorili su novu masku dizajniranu samo za nos za ljude koji se žele zaštititi od korona virusa dok jedu i piju. Kao i većina maski za lice, takozvana 'maska za jelo' ima dvije gumice za pričvršćivanje iza svakog uha, ali pokriva samo nos.

Ovakva maska namijenjena je za nošenje ispod normalne maske za lice, a Reutersov video prikazuje ženu i muškarca u Meksiku koji koriste ovu 'masku za jelo' dok sjede vani kako bi mogli sigurno uživati u hrani i piću.

ŽIVE PO NORMALNOM Svijet sve zatvara, u Wuhanu se otvaraju disko klubovi. Maska? Ma nema je ni na vidiku...

I muškarac i žena na početku videa skidaju redovitu masku koja prekriva nos i usta, a ispod nje im se nalazi još jedna maska koja prekriva samo nos. Muškarac s maskom za jelo jede svoj obrok, dok žena pijucka svoj napitak. Osim toga, video također prikazuje ambalažu ove 'maske za jelo'. Zapakirana je u plastične vrećice i mogu ju kupiti svi koji se žele 'dodatno štititi', piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ♾shedow♾ 29.03.2021.

    Podnaslov-tko bi to nosio? Pa ko bi normalan uopče masku nosio a kamoli pomislio da će to biti pod "normalno" večini? Da kažu iz WHO-a da gov..o zlaznog retrivera u 7 dana namazano na kruh za doručak doživotno štiti od "corone", ma milijuni bi to slasno mazali i mljackali ujutro!

  • sexy_trubadur 28.03.2021.

    menio ova maska izgleda kao minibikini ,mozes koristiti i gore i dolje 

  • nap 27.03.2021.

    hahaha pa sta ce im za nos  izgleda da se netko šali

Komentiraj...
Vidi sve komentare