Viral

Komentari 28

Znanstvenici izumili bizarnu masku koja prekriva samo nos

Znanstvenici izumili bizarnu masku koja prekriva samo nos

Ovakva maska namijenjena je za nošenje ispod normalne maske za lice, a Reutersov video prikazuje ženu i muškarca u Meksiku koji koriste ovu 'masku za jelo' dok sjede vani i uživaju u jelu i piću

Kako je pandemija još uvijek u punom jeku zaštitne maske za lice i dalje se moraju nositi, a na tržištu sada postoje maske od raznih materijala i raznih oblika. No, koliko su takve modifikacije zapravo i korisne ostaje na procjeni stručnjaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, znanstvenici u Meksiku stvorili su novu masku dizajniranu samo za nos za ljude koji se žele zaštititi od korona virusa dok jedu i piju. Kao i većina maski za lice, takozvana 'maska za jelo' ima dvije gumice za pričvršćivanje iza svakog uha, ali pokriva samo nos.

Ovakva maska namijenjena je za nošenje ispod normalne maske za lice, a Reutersov video prikazuje ženu i muškarca u Meksiku koji koriste ovu 'masku za jelo' dok sjede vani kako bi mogli sigurno uživati u hrani i piću.

I muškarac i žena na početku videa skidaju redovitu masku koja prekriva nos i usta, a ispod nje im se nalazi još jedna maska koja prekriva samo nos. Muškarac s maskom za jelo jede svoj obrok, dok žena pijucka svoj napitak. Osim toga, video također prikazuje ambalažu ove 'maske za jelo'. Zapakirana je u plastične vrećice i mogu ju kupiti svi koji se žele 'dodatno štititi', piše Metro.