To je to što me zanima!

5 prirodnih i sigurnih sastojaka koji mogu ubrzati rast kose

Ne kupujte skupe preparate jer sve što vam treba već imate doma. Te kućne sastojke, poput limuna, ricinusova ulja i meda samo treba dodati u vaš šampon i oni će kosu potaknuti na ubrzan rast
Vidi originalni članak

Kad pokušavate potaknuti kosu na rast, postoji nekoliko problema koji to mogu spriječiti - prhut, oštećena kosa, svrbež vlasišta i suhi vrhovi. Međutim, uz ovih pet sastojaka ne morate misliti o tome - oni njeguju kosu u cijelosti.

Svi sastojci su 100 posto prirodni i sigurni, samo pripazite da ricinusovo ulje držite dalje od kućnih ljubimaca jer za njih može biti otrovno. Isprobajte bilo koji od ovih pet sastojaka i zaključite koji vam najbolje odgovara. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Aloe Vera (+ rješava perut)

Aloe vera od davnina se koristi u kozmetici, a i za poticanje rasta kose. Jednostavno dodajte nekoliko žlica svježe iscijeđenog soka aloe vere u bočicu šampona i dobro protresite. Vitamini i minerali u njoj potaknut će obnavljanje vlasi, očistiti tjeme i dobro ga oprati od masnoća. Uz to, aloe vera je učinkovita i protiv prhuti.

2. Med (+ rješava problem svrbeža vlasišta)

Med sadrži antibakterijska i anti-gljivična svojstva, pa će dodavanje samo nekoliko žlica "izliječiti" svrbež vlasišta, zagladiti oštećenu kosu i pospješiti brzi rast kose. Kosa će biti i hidrirana. Mirisat će slatko poput meda, a imat ćete osjećaj i da je poput svile.

3. Ricinusovo ulje (+ bori se protiv raspucalih vrhova)

Ricinusovo ulje je jedno od najmoćnijih ulja za rast kose koje možete nabaviti, a također ga možete dodati vašem šamponu i tako svaki put kad perete kosu, istovremeno ju i njegovati. Samo nekoliko žlica dovoljno je za popravak raspucalih vrhova oštećene kose, doprinoseći zdravom rastu kose u kratko vrijeme. 

DERMATOLOZI SAVJETUJU Kosa vam ispada? Možete je potaknuti na brži rast i punoću

4. Sok od limuna (+ posvjetljuje kosu)

Ako želite posvijetliti kosu, s limunovim ćete sokom to napraviti na posve prirodan način. Istisnite sok dva limuna i uspite u bočicu svog šampona. Operite kosu kao i obično, a rezultate ćete vidjeti već za tjedan dana. Ima i detoksicirajući utjecaj na skalp.

SAVJETI NAŠIH FRIZERA Kako se bojite? Kosa se doma ne posvjetljuje više od tri tona

5. Ružina vodica (+ popravlja oštećene vlasi)

Ružinu vodicu možete i sami napraviti od ružinih latica i destilirane vode. Dodajte oko 1/4 šalice svom šamponu. Ne samo da će vaša kosa mirisati poput buketa ruža, nego će vam potaknuti rast kose, ozdraviti vlasište te spriječiti i izliječiti perut.

'NESPOSOBNI SU' Odvjetnica za razvode otkrila zašto žene ostavljaju muževe

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare