To je to što me zanima!

Četiri poze koje pomažu kod grčeva za vrijeme menstruacije

Prva poza je dječja poza. Ljubitelji joge ovu pozu vjerojatno znaju, a radi se tako da kleknete na kleknete na pod s koljenima u širini kukova, zatim spustite gornji dio tijela između koljena i ispružite ruke ispred sebe
Vidi originalni članak

Znamo da je za vrijeme menstruacije za neke žene teško vježbati, ali određeni pokreti doista mogu pomoći u ublažavanju boli. Dr. Alicia Jeffrey-Thomas, fizioterapeutkinja koja radi u Massachusettsu, otkrila je četiri vježbe na koje se oslanja kada se bori s grčevima za vrijeme menstruacije

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva poza je dječja poza. Ljubitelji joge ovu pozu vjerojatno znaju, a radi se tako da kleknete na pod s koljenima u širini kukova, zatim spustite gornji dio tijela između koljena, ispružite ruke ispred sebe s dlanovima okrenutim dolje.

OJAČAJTE TIJELO I DUH Savjeti za početnike: Joga je savršen partner za postizanje mira i psihofizičke ravnoteže

Sljedeća poza  je poza goluba. Ova poza je kraljica zdravih kukova. Kleknete "na sve četiri". Lijevim koljenom iskoračite, a lijevo stopalo položite preko desne noge na tlo. Desnu nogu ispružite prema natrag. Spustite gornji dio tijela i oslonite ga na laktove ili čelo.

@scrambledjam

Some of my go-to’s

♬ original sound - material growl 😘💅

Treća poza je poza mačke. Postavite se na sve četiri. Koljena trebaju biti u širini kukova. S udahom, podignite bradu i zabacite glavu unatrag, gurnite pupak prema dolje i podignite donji dio kralježnice. Stegnite stražnjicu. Sa izdahom, bradu spustite na prsa, a leđa podignite prema gore koliko god možete; opustite stražnjicu.

I zadnja poza uključuje da noge uspravite uza zid dok ležite na leđima s rukama na trbuhu. 

VRIJEDI ISPROBATI Do ljeta ćete imati savršenu stražnjicu uz ove odlične vježbe

Fizioterapeutkinja preporučuje držanje svake poze oko minutu, uz duboke, polagane udisaje i izdisanje pet do sedam sekundi. U komentarima su neke žene pohvalile ove vježbe, piše Metro.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare