To je to što me zanima!

Gazirana voda: Pomiješajte je s voćem ili napravite fini koktel

Gazirana voda osvježavajuća je alternativa sokovima za ljude koji pokušavaju piti manje slatkih pića. Ako je želite malo 'začiniti' napravite to sa sastojcima koje vjerojatno imate kod kuće
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Znanstvenici: Ako želite bolje pamtiti, svaki dan jedite gljive

Iako postoje mnoge marke s različitim ukusima gazirane vode, kod kuće je također jednostavno osvježiti običnu ili aromatiziranu gaziranu vodu. Evo nekoliko načina s kojima možete običnu mineralnu pretvoriti u ukusan osvježavajuć napitak.

Svježe voće i bilje

Voće i bilje su savršen način da poboljšate okus gazirane vode. Kombinacije poput jagode i metvice ili citrusa i ružmarina izuzetno su ukusne. Također, u čašu s gaziranom vodom možete staviti i neko ljekovito bilje ili gomilu bobica poput borovnica ili malina.

Sok

Lako je pretjerati s voćnim sokom ako ne gledate na količinu. Na primjer, 3,5 decilitara soka od naranče sadrži oko 165 kalorija, što je i više nego što mislite. Iako u tom soku nema ništa loše, ti dodatni kalorijski udjeli mogu otežati gubitak kilograma onima koji to pokušavaju. Zato je bolje pomiješati svoj omiljeni voćni sok u omjeru 1:1 s gaziranom vodom.

POKRENITE SE Muči vas salo na trbuhu? Dvije promjene garantiraju rezultat

Limunada

Općenito, limunada ima veću količinu dodanog šećera nego što se to zaista čini. Zato je opet bolje pomiješati limunadu omjera 1:1 s gaziranom vodom kako bi se smanjio udio šećera, ali i poboljšao njen okus.

Alkohol

Gazirana voda se također dobro slaže s ​​'pikantnim' margaritama. Pomiješajte malo gazirane vode s tekilom, limetom, sokom od naranče i nekim ljutim likerom, piše Men's Health.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Jaja na oko su vam dosadila? Pokušajte ih ispeći kao tortu

Pogledajte Deana Kotigu u novoj kulinarskoj emisiji:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 22.05.2020.

    Bez ičega najbolja i to ledena.

  • Rafo 22.05.2020.

    Najbolja je gazirana mineralna s bijelim vinom tj. gemišt.

Komentiraj...
Vidi sve komentare