To je to što me zanima!

Ideja za ukusnu i zdravu večeru: Poširana jaja na avokadu i tostu

Kako bi vam jelo bolje ispalo pobrinite se da imate hladna, svježa jaja. Svježija jaja znače deblji bjelanjak pa će i jaje ostati kompaktnije. Jelo poslužite za doručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 2 velika jaja
  • 1 avokado
  • 50 g feta sira
  • 1 žličica čili pahuljica
  • sok od ½ limuna
  • 2 kriške integralnog tosta

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Lonac napunite vodom, dodajte ocat i na jakoj vatri stavite da prokuha. Kad prokuha, smanjite vatru tako da voda ključa, a zatim žlicom napravite pijavicu. Jaja oprezno razbijte u manju zdjelicu i pažljivo spustite u vodu. Ostavite da kuha dvije i pol minute.

RECEPT Prava zimska večera: Pripremite fine pole krumpira

U međuvremenu, u maloj posudi zgnječite avokado, feta sir, pahuljice čilija i limunov sok te dobro začinite crnim paprom. Prepecite tost. Na tost stavite avokado i feta sir, pa na svaki dodajte poširano jaje, piše BBC.

RECEPT Japanska torta od sira: Topi se u ustima i svi će je brzo zavoljeti

Idi na 24sata

Komentari 1

  • VolbeatDbv 24.01.2022.

    Odlično.. Poširana jaja su zakon, "otkrio" ih tek nedavno. Jedan mali savjet, da budu kako treba, prvo u cjediljku staviti jaje, kako bi se odstranio višak vodnjastog dijela bjelanjca, pa onda prebaciti to jaje u posudicu iz koje se stavlja u vruću vodu. Inače, ista se mogu praviti i u kalupima za muffine, te peći u pećnici (ali ipak bolje ispadnu ova gore)

Komentiraj...
Vidi sve komentare