To je to što me zanima!

Imate viška kestena? Napravite fini kesten pire, zamrznite ga pa kasnije od njega radite deserte

Posla oko ove delicije ima, ali isplati se, posebno ako vas kesteni nisu koštali ništa jer ste ih sakupili u šumi ili dobili od nekoga. Znate i sami koliko kesen pire stoji u trgovinama, nije nimalo jeftin
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 kg kestena
  • 500 do 600 mlijeka
  • 100 do 150 ml ruma
  • 40 ml arome vanilije
  • 200 g šećera

Priprema:

Kestene najprije malo zarežite nožem (kasnije će ih biti lakše čistiti) pa ih u malo posoljenoj vodi kuhajte 15 do 20 minuta, ovisno koliko su veliki. Ostavite neka se malo ohlade pa im uklonite koru i tanku ovojnicu koja se nalazi između kore i kestena.

SPAS U ZADNJI ČAS Tri slatka recepta gotova za 20 minuta: Ovim čokoladnim okusima nećete moći odoljeti!

Ispasirajte ih pa pomiješajte s vrućim mlijekom u kojemu ste prethodno otopili šećer. Umiješajte rum i vaniliju, prokuhajte još nekoliko minuta. Dobro ohladite i dobili ste fini kesten pire. Umjesto mlijeka možete koristiti vodu.

Rasporedite ga u plastične posudice, stavite u duboko zamrzavanje i koristite po potrebi, kao dodatak kolačima ili jednostavan desert sa šlagom.

Ideja za brzi desert

Osim klasičnog posluživanja kesten pirea sa šlagom i ribanom čokoladom, od njega možete napraviti još jednu brzopoteznu varijantu.

LOVAČKA PEČENKA, LIBLING ŠTANGICE... Recepti za stara plemićka jela: 'Moja mama je bila glavna kuharica obitelji bana Jelačića'

Uzmite male staklenke ili čaše pa redom slažite - čokoladni namaz, kesten pire, šlag. Završite čokoladnim namazom i pospite lješnjacima ili izmrvljenim keksima. Malo ohladite i poslužite uz desertnu žlicu sa dugačkom drškom

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 77x 26.10.2022.

    izgleda super

Komentiraj...
Vidi sve komentare