Ako ne znate što ćete za ručak pripremite ukusne špagete s kestenima ili pravu zimsku juhu od kestena sa slaninom. Ako ste više ljubitelj slatkog pripremite browniese od kestena ili palačinke s namazom od kestena
Jarke i tople boje jeseni donose bogatstvo ljekovitih plodova i okusa, koji daju dovoljno topline i energije kako bi se se zaštitili i suprotstavili nadolazećim hladnim danima
Kesteni su puni vitamina i minerala, s malo masnoća i bez glutena, a može ih se pripremati na bezbroj načina. Isprobajte neke od ovih recepata za glavna jela, juhe ili deserte i nećete pogriješiti
Polovica listopada idealna je za branje kestena. Kesteni se beru kada plod padne sa drva kestena i kada bodljikava čahura u kojoj se nalaze malo posmeđi
Kestene je najbolje odmah pripremati dok su svježi, ali mogu stajati na hladnom mjestu otprilike dva tjedna. Postoji nekoliko načina pripreme kestena, ovisno kako tko voli
Svi znaju pripremiti kuhane ili pečene kestene, većina i pire od kestena. Ali, s kestenima možete puno više. Donosimo tri ukusna recepta s kestenima - umak, kruh i kolač
Probajte sva tri - čokoladni mousse s kestenima, čoko-kesten kremu i desert u čaši od kestena. Sezona je kestena pa je to odlična prilika uživati u njima na sve moguće načine
Sezona kestena je u punom jeku, pa iskoristite ovu slasnu šumsku namirnicu i izradite ukusne loptice iznenađenja koje ćete vi i ukućani potamaniti brzinom svjetlosti
Zbog pandemije izlasci više nisu što su bili, a društvena distanca dodatno otežava izbor mogućnosti kojima ćete izabranika ili izabranicu oboriti s nogu. Evo ideja kako to učiniti ove jeseni
U svijetu postoji na tisuće vrsta gljiva, a njihova je priprema jednostavna i lagana. Nutritivno će obogatiti svaki tanjur, a poznato je i da imaju brojna ljekovita svojstva
Počela je berba omiljene jesenske delicije mnogih. Kestene je važno znati izabrati te težina mora odgovarati veličini. Mogu se jesti sami, a odličan su dodatak mnogim jelima i desertima
Jesenska scenografija naše metropole izmamila je mnoge u šetnju Gornjim gradom pa tako i Pixellovog fotografa Patrika Maceka koji je bio impresioniran kestenima u cvatu, što je neobično za ovo doba godine
Soba izgleda urednije kad u nekoliko poteza namjestite krevet. Tako namješten krevet može poslužiti i za pakiranje ili pripremu odjeće za taj dan
Slatkasti je šumski plod imao vrlo važno mjesto na jelovniku mnogih europskih naroda: od kestenova se brašna kuhala palenta, pravila tjestenina i pekao ukusan kruh
Poznate jesenske namirnice poput kestena i mandarine sadrže najviše vitamina i hranjivih tvari koje će vam trebati za jak imunitet i za zdravlje dišnih puteva, što je korisno u sezoni prehlada
Ako ste ljubitelj svijeća, svijećnjak napravite od izdubljenih bundeva različitih veličina ili od voća, poput jabuka. Kao sjajna dekoracija poslužit će i žirevi ili divlji kesteni
Uglavnom se prije svake pripreme marune mora skuhati i pasirati, a kod pečenja, radi lakšeg čišćenja, obavezno je zarezati koru. Skladištiti se može i do tri mjeseca, dok ne proklija
Jesen nosi svoje slastice, a među njima jedna od najpoželjnijih je kesten. Ove jeseni napravite kesten pitu, jednostavnu i ukusnu, koju ćete sigurno poželjet ponovo napraviti... i pojesti
ZA TARTUFE SE PLAĆA: Dozvola za ukusne podzemne gljive je između 160 (dnevna) i 1360 kuna (godišnja). Plaća se i po kilogramu: 40 za crni, a 160 kuna za slavni bijeli tartuf
Hrvatske šume prije četiri godine uvele su cjenik "nedrvnih šumskih proizvoda", odnosno proizvoda koji služe kao hrana ili lijek i to šumskih plodova, gljiva, biljki za prehranu...