Probajte sva tri - čokoladni mousse s kestenima, čoko-kesten kremu i desert u čaši od kestena. Sezona je kestena pa je to odlična prilika uživati u njima na sve moguće načine
Sezona kestena je u punom jeku, pa iskoristite ovu slasnu šumsku namirnicu i izradite ukusne loptice iznenađenja koje ćete vi i ukućani potamaniti brzinom svjetlosti
Zbog pandemije izlasci više nisu što su bili, a društvena distanca dodatno otežava izbor mogućnosti kojima ćete izabranika ili izabranicu oboriti s nogu. Evo ideja kako to učiniti ove jeseni
U svijetu postoji na tisuće vrsta gljiva, a njihova je priprema jednostavna i lagana. Nutritivno će obogatiti svaki tanjur, a poznato je i da imaju brojna ljekovita svojstva
Počela je berba omiljene jesenske delicije mnogih. Kestene je važno znati izabrati te težina mora odgovarati veličini. Mogu se jesti sami, a odličan su dodatak mnogim jelima i desertima
Jesenska scenografija naše metropole izmamila je mnoge u šetnju Gornjim gradom pa tako i Pixellovog fotografa Patrika Maceka koji je bio impresioniran kestenima u cvatu, što je neobično za ovo doba godine
Soba izgleda urednije kad u nekoliko poteza namjestite krevet. Tako namješten krevet može poslužiti i za pakiranje ili pripremu odjeće za taj dan
Slatkasti je šumski plod imao vrlo važno mjesto na jelovniku mnogih europskih naroda: od kestenova se brašna kuhala palenta, pravila tjestenina i pekao ukusan kruh
Poznate jesenske namirnice poput kestena i mandarine sadrže najviše vitamina i hranjivih tvari koje će vam trebati za jak imunitet i za zdravlje dišnih puteva, što je korisno u sezoni prehlada
Ako ste ljubitelj svijeća, svijećnjak napravite od izdubljenih bundeva različitih veličina ili od voća, poput jabuka. Kao sjajna dekoracija poslužit će i žirevi ili divlji kesteni
Uglavnom se prije svake pripreme marune mora skuhati i pasirati, a kod pečenja, radi lakšeg čišćenja, obavezno je zarezati koru. Skladištiti se može i do tri mjeseca, dok ne proklija
Jesen nosi svoje slastice, a među njima jedna od najpoželjnijih je kesten. Ove jeseni napravite kesten pitu, jednostavnu i ukusnu, koju ćete sigurno poželjet ponovo napraviti... i pojesti
ZA TARTUFE SE PLAĆA: Dozvola za ukusne podzemne gljive je između 160 (dnevna) i 1360 kuna (godišnja). Plaća se i po kilogramu: 40 za crni, a 160 kuna za slavni bijeli tartuf
Hrvatske šume prije četiri godine uvele su cjenik "nedrvnih šumskih proizvoda", odnosno proizvoda koji služe kao hrana ili lijek i to šumskih plodova, gljiva, biljki za prehranu...
Jednako su ukusni kuhani i pečeni, no ne ograničavajte se samo na takve kestene jer postoji puno načina pripreme. Osim što se od njih prave brojne slastice, mogu se dodavati i slanim jelima
Ovu pravu zimsku krem juhu lagano je napraviti i gotova je vrlo brzo. Osim kestena, trebat će vam poriluk, krumpir, celer, peršin, maslinovo ulje, vrhnje i začini
Kestena ima na svakom koraku pa je šteta ne iskoristiti sezonu i napraviti odlične kolače. Ovdje su tri recepta - za finu tortu, slasnu roladu i neodoljive eklere
Branko Rogar (40), koji je pijan nožem dužine 17 centimetara prijetio susjedi i ukrao joj vrećicu s divljim kestenjem, osuđen je na 730 sati rada za opće dobro.
Žlica kestenova brašna zgusnut će variva i dati fini miris njokima. Od kestena se priprema i vrlo ukusna krema s rumom koja se jede samostalno ili u kolačima