To je to što me zanima!

Izotonici se rade od limunade i meda: Evo kako ih napraviti

Ovakvi gotovi napitci obično su skupi, posebno nakon povećanja cijena. Kvalitetan izotonični napitak možete napraviti i sami od samo nekoliko sastojaka - vode, čaja (ili soka od cijeđenog voća), šećera i soli
Vidi originalni članak

Organizam fiziološki gubi određenu količinu vode tijekom dana. Znojenjem zbog fizičke aktivnosti iz tijela se dodatno gube ne samo tekućina nego i elektroliti, kao što su kalij, natrij i magnezij.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ti elektroliti održavaju acidobaznu ravnotežu te sudjeluju u transportnim procesima i prijenosu živčanih impulsa. I zapravo nije važno ako je vani hladno. I po takvom vremenu važno je nadoknaditi ih.

TOP 15 Najbolji recepti za zimske salate koje će oduševiti baš svakoga

Ovakvi gotovi napitci obično su skupi, posebno nakon povećanja cijena. Kvalitetan izotonični napitak možete napraviti i sami od samo nekoliko sastojaka - vode, čaja (ili soka od cijeđenog voća), šećera i soli.

Za izotoničnu limunadu na 700 ml vode dodajte 30 g fruktoze ili šećera, 1/4 čajne žličice soli i 10 ml soka svježe cijeđenog limuna. Za medeni izotonik pomiješajte 10 g meda, 1/2 čajne žličice soli, 1/2 dl soka svježe cijeđenog limuna i litru mlake vode. 

ZA KVALITETAN OBROK Veliki vodič kroz zimske salate: Nutricionist objašnjava kako ih pripremiti i što se u njih stavlja

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare