Lifestyle

Komentari 0

Izotonici se rade od limunade i meda: Evo kako ih napraviti

Izotonici se rade od limunade i meda: Evo kako ih napraviti

Ovakvi gotovi napitci obično su skupi, posebno nakon povećanja cijena. Kvalitetan izotonični napitak možete napraviti i sami od samo nekoliko sastojaka - vode, čaja (ili soka od cijeđenog voća), šećera i soli

Organizam fiziološki gubi određenu količinu vode tijekom dana. Znojenjem zbog fizičke aktivnosti iz tijela se dodatno gube ne samo tekućina nego i elektroliti, kao što su kalij, natrij i magnezij.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ti elektroliti održavaju acidobaznu ravnotežu te sudjeluju u transportnim procesima i prijenosu živčanih impulsa. I zapravo nije važno ako je vani hladno. I po takvom vremenu važno je nadoknaditi ih.

Ovakvi gotovi napitci obično su skupi, posebno nakon povećanja cijena. Kvalitetan izotonični napitak možete napraviti i sami od samo nekoliko sastojaka - vode, čaja (ili soka od cijeđenog voća), šećera i soli.

storyeditor/2023-02-03/153892863_l.jpg

Za izotoničnu limunadu na 700 ml vode dodajte 30 g fruktoze ili šećera, 1/4 čajne žličice soli i 10 ml soka svježe cijeđenog limuna. Za medeni izotonik pomiješajte 10 g meda, 1/2 čajne žličice soli, 1/2 dl soka svježe cijeđenog limuna i litru mlake vode. 

Najčitaniji članci