To je to što me zanima!

Kako izabrati savršen stolić za balkon ili terasu? Prvo pravilo glasi: Birajte različite materijale

Stolić za terasu ne mora sve biti iz iste kolekcije i od istih materijala od kojih je izrađen namještaj za sjedenje - dapače - birajte različito jer će tako kutak izgledati efektnije
Vidi originalni članak

Tijekom uređenja kutka za uživanje na terasi ili balkonu, cijelu će priču zaokružiti jedan važan komad namještaja - stolić za kavu. 
- To je definitivno must-have - kaže Lee Cavanaugh, iz njujorške tvrtke za uređenje interijera Cullman & Kravis Associates.

- Užasnem se kada vidim da ljudi uz sjedeću garnituru nemaju stolić, pa onda stvari moraju stavljati na pod. To je definitivno noćna mora svakog dizajnera - kazala je za New York Times. 

Pri odabiru stolića, savjetuje, birajte materijale pažljivo. Imajte na umu da će drvo brzo izgubiti boju i izvitoperiti se pod utjecajem jakog sunca te uslijed razlika u postotku vlage u zraku. Željezni namještaj pak nikako neće dugo trajati u priobalju, zbog utjecaja morske soli u zraku. 

PO UZORU NA NAŠ ČLANAK Čitatelj Dejan uredio je svoj balkon: Sada izgleda bajkovito

Također, ne morate se zamarati da stolić i namještaj za sjedenje budu sličnog dizajna. Dapače, puno je efektnije ako miješate materijale - dodaje. 

Kod kupnje ili izrade stolića trena imati na umu da površina bude što ravnija, kako biste bez gledanja mogli spustiti piće na stol a da ga ne prolijete. 

A na najvažnije pitanje - kako odabrati stolić prave veličine - kaže: 
- Sve ovisi o veličini terase ili balkona. Koliko god oni veliki bili, morate misliti kako ćete se po njima kretati, pa između sjedećih komada i stolića morate imati prolaz širok 45 centimetara - napominje. 

DETALJI PUNO ZNAČE Uređenje balkona i vrta: Zlatna pravila koja morate znati

Što je s idealnom visinom stolića? 
- Ne bi smio biti ni previsok ni prenizak pa da zapinjete o njega. Idealna visina se kreće od 40 do 45 centimetara - savjetuje i dodaje da svojim klijentima, ako to prostor dopušta, uvijek preporučuje da imaju dva stolića koja će oni i njihovi gosti premještati kako bi im boravak na otvorenom bio što ugodniji. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • crna žena 06.06.2020.

    Na ove stoliće koji su na slikama ne možeš staviti ni litru i vodu na stol, znači mora biti veći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare