To je to što me zanima!

Lijeni čokoladni kolač: Okus mu je savršen, a ne mora se peći!

Sve što vam treba za ovaj jednostavni kolač je 600 ml vrhnja za šlag, 700 g čokolade te suhi kolači po vašem izboru. Idealan je za sladokusce kojima se ne da peći desert, a mana mu je što mora odstajati u hladnjaku
Vidi originalni članak

Ponekad su najbolje stvari u životu jednostavne, a to najbolje dokazuje i ovaj čokoladni desert iz milja nazvan 'lijeni kolač'. Idealno je to rješenje kad vam se jede nešto slatko i ukusno, no nemate puno vremena ni volje za pripremu komplicirane slastice.

Recept je osmislila amaterska kuharica Walla Abu-Eida koji za svoje pratioce na Instagramu osmišljava razne gastro kreacije. Njen je 'lijeni kolač' postao osobito popularan zbog svog fantastičnog okusa, ali i jednostavnosti.

RECEPTI NAŠIH BAKA Recepti za 11 domaćih likera iz 1964. godine: Od oraha, kave, čokolade, jaja, vina, naranče...

Tri sastojka potrebna za ovaj desert su 600 ml vrhnja za šlag, 700 g čokolade i omiljeni suhi keksi po izboru (Walla koristi 3 paketa Lotus Biscoff). 

Za početak, otopite čokoladu i pomiješajte sa istučenim vrhnjem dok se ne sjedine. Kekse razlomite na komadiće i dodajte u čokoladnu smjesu i dobro promiješajte. 

Smjesu potom izlijte na pladanj zaštićen papirom i zamrznite na par sati - dok ne očvrsne. Nakon toga ga izvadite, ukrasite po želji i uživajte u fantastičnom okusu, a kolač potom držite u hladnjaku kako bi bio savršenog okusa svaki put kad ga se poželite.

ISPROBAJTE IH Osvježavajući kremasti deserti s voćem - ukusni i slatki moussevi

Walla ga najčešće dekorira s jagodama i komadićima čokolade, no dodatke birajte po vlastitom ukusu. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • crna žena 19.08.2020.

    Brr, koliko čokolade, mnogo previše.

  • Paran 19.08.2020.

    Tko je ovo prevodio? Keksi se ne miješaju "s istučenim vrhnjem", nego se slatko vrhnje s velikim postotkom masnoće (35%) zagrijava zajedno s čokoladom dok se ova ne otopi. U to se umiješaju keksi. Zar vas tako loše plaćaju da vam se ne isplati ni izguglati "thickened cream"?

  • Dorio 19.08.2020.

    Nedostatak (mana) nije koliko mora "ležati" u frižideru nego koliko su skupi sastojci recepture. Dajte se više uhvatite pravih kolača!

Komentiraj...
Vidi sve komentare