To je to što me zanima!

'Meni ljepota nije blagoslov, to je prokletstvo zbog kojeg patim'

Privlačnost ima mnogo negativnih utjecaja na život. Privilegije postoje, ali su ograničene. Lijepe žene su u većoj opasnosti, a kada je u pitanju posao, on često rezultira seksualnim uznemiravanjem, tvrdi lijepa Shye
Vidi originalni članak

Žena kaže da je njezina privilegija zapravo prokletstvo. Influencerica s Floride, Shye Lee (29), ne slaže se s 'privilegijem ljepote', toliko da ju je preimenovala u 'prokletstvo zgodne djevojke'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Shye tvrdi kako je biti lijep ustvari 'prokletstvo'.

Njezina privlačnost imala je mnogo negativnih utjecaja na njezin život, od ljubomornih prijatelja do toga da je na poslu nisu shvaćali ozbiljno, a njezine objave na društvenim medijima pokazuju da nije jedina koja osjeća da joj dobar izgled otežava, a ne olakšava život.

HRANA ZA NJEGU KOŽE Izvor mladosti nalazi se u hrani: Ovih 11 namirnica tjeraju bore

Ona priznaje da privilegije postoje, ali da su ograničene na stvari kao što su besplatna pića, pristup VIP odjeljcima u klubovima... Shye dodaje i da su lijepe žene u opasnosti, a kada je u pitanju poslovno okruženje, kaže da su njezini pokušaji da pokrene posao kao marketinški stručnjak često rezultirali seksualnim uznemiravanjem.

- Dečki bulje i dobacuju dok doslovno samo pokušavate ići u kupovinu, a onda vas nazovu kučkom jer ne želite razgovarati s njima - kaže.

@shye.lee

Here’s the TEA TEA on Why you see me SOLO majority of the time now. I KNOW I am NOT the only one whose experienced this either. It’s very sad when your heart is so pure but their intentions are not! One thing a pretty girl lacks & desires the most is finding genuine ppl to keep around her. 🙏🏽

♬ original sound - Shye Lee

Mnogi su podijelili slična iskustva pa je jedna djevojka opisala kako ju je maltretiranje koje je proživjela jer je lijepa natjeralo da se boji 'svijeta'. Neke su žene priznale da im je teško sprijateljiti se s drugim ženama, dok se neke pak osjećaju usamljeno i zastrašujuće.

- Željela bih samo jednog dobrog prijatelja prije nego što napustim ovu zemlju - iskrena je komentatorica.

Neki su spomenuli da je čak i njihova vlastita obitelj ljubomorna na njih, dok je jedna žena otkrila da je liječnica, ali da svi misle da ne zna ništa ni o čemu.

Mnoge žene su 'privilegiju ljepote' čak nazvale i 'porezom na lijepe djevojke'. Naravno, mnogi odbacuju ovakve tvrdnje.

ŽELI BITI UZOR MLADIMA Influencerica s alopecijom: 'Od 6. godine sam potpuno ćelava, ali sam naučila voljeti sebe'

- Otkad sam se udebljala drugi nisu više tako dobri prema meni - izrazili su neslaganje, pa je jedna djevojka opisala kako je dobila posao koji je željela jer je bila samo lijepo lice koje predstavlja kompaniju.

Netko je i ogromnu prisutnost koju Lee ima na društvenim mrežama iskoristio kao dokaz poprilične privilegije. 

- Lijepi također dobivaju neke prilike malo lakše nego oni koji se ne smatraju lijepima. Primjer bi bila prisutnost influencera i društvenih medija - spočitnuli su.

@shye.lee Replying to @chamael30n ♬ original sound - Shye Lee

Privilegija koja dolazi s ljepotom je apsolutno stvarna, a podaci su to dokazali.

Istraživanja pokazuju da privlačni pojedinci dobivaju bolje ocjene, lakše nalaze posao, imaju veće plaće i čak ih se u sudnicama češće proglašava nevinim.

Ali podaci također potvrđuju i iskustvo koje Lee ima jer doista postoje i one loše strane.

Oni koji dobro izgledaju vjerojatnije će biti maltretirani u školi od strane istospolnih vršnjaka i meta na radnom mjestu od strane istospolnih kolega. Pokazalo se i da su privlačni u nepovoljnijem položaju na razgovorima za posao ako je njihov sugovornik istog spola. Također se na prvi dojam često smatra da su privlačni povučeni, egocentrični i nekompetentni, a liječnici ih ponekad odbacuju jer pretpostavljaju da njihov dobar izgled znači savršeno zdravlje, donosi YourTango.

NAVIKE ZA DOBAR IZGLED Prošla je još jedna godina, ali to se ne mora vidjeti: Zbog ovih 5 stvari ćete izgledati mlađe

Idi na 24sata

Komentari 35

  • nataodinata 25.01.2023.

    razumijem te, sestro, i samoj mi je tako...

  • eho' 24.01.2023.

    Svijet bi bio vedrije mesto, kada bi se svatko okrenuo svojoj ljepoti, prije svega mislim na unutarnju. Jer ono što na vidljivoj ljepoti ushićuje i u bito ono što je nevidljivo. A za ostale efekte nije bitno, sve je relativno. Žapcu je je žaba idealna ljepota. :) Ako ne radiš na sebi, sve da si Miss svijeta, opet ćeš se ovako osjećati. 

  • max2017 24.01.2023.

    umjesto osobnog kriterija mi bismo svi po direktivi ovu osobu morali doživljavati kao ljepoticu ???,.....po tom sistemu bi baba vanga morala biti isto misica ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare