Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Prošla je još jedna godina, ali to se ne mora vidjeti: Zbog ovih 5 stvari ćete izgledati mlađe

Prošla je još jedna godina, ali to se ne mora vidjeti: Zbog ovih 5 stvari ćete izgledati mlađe
5

Ako želite ostati dulje mladoliki, održavanje pozitivnog stava može biti ključ. Sreća ističe pravu ljepotu. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe je - biti pozitivan

VIDEO

Ne postoji pravi izvor mladosti, ali postoje načini da izgledate mlađe, prirodnim putem. 

- U svojoj karijeri liječnice, koja je bila posebno zainteresirana za njegu kože i kozmetičke postupke, stekla sam dovoljno iskustva uviđajući kako donošenje određenih odluka može duboko utjecati na vaš izgled. Nije tajna da od dvije osobe, iste dobi, jedna izgleda puno mlađe od druge. Iako su se prehrana, spavanje i tjelovježba oduvijek smatrali zlatnim standardom za mladolikost i svjež izgled, postoji još nekoliko trikova za zadržavanje godina - kaže kanadska liječnica Tomi Mitchell.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Evo nekoliko znanstveno potkrijepljenih savjeta kako izgledati mnogo mlađe od svojih navedenih godina:

1. Ne pušite

Dr. Mitchell podsjeća da pušenje može imati ozbiljne posljedice na tijelo i organe. Poznato je da je vodeći uzrok prerane smrti koji se može spriječiti. Nikotin koji se nalazi u cigaretama može učiniti više od samog oštećenja pluća. Može utjecati na sve tjelesne sustave, od kardiovaskularnog do reproduktivnog.

Dobar doručak štiti od debljanja i dijabetesa i čuva zdravlje srca
Dobar doručak štiti od debljanja i dijabetesa i čuva zdravlje srca

Pušenje povećava šanse za razvoj bolesti srca, moždani udar, rak i respiratorne probleme, ubrzavajući proces starenja kože i organa. Slobodni radikali koji se oslobađaju u zrak pušenjem također štete vidu i mogu uzrokovati sljepoću ili stvoriti kataraktu. Nadalje, povezuje se sa seksualnim problemima poput nemogućnosti uzbuđenja ili erektilne disfunkcije.

Većina zna da je pušenje štetno za zdravlje i da može uzrokovati rane znakove starenja. Nažalost, to znanje nije uvijek dovoljno da odvrati mnoge od te navike. Teško je zamisliti bilo kojeg pušača koji je to dulje vrijeme, a da nije pokazao neki oblik preranog starenja.

Stvarnost je da pušenje donosi različite štetne učinke na kožu, pridonoseći linijama i borama te ukupnom gubitku živosti i mladenačkog sjaja. Ovo vrlo jasno objašnjava zašto tako mnogo stručnjaka za njegu kože naglašava važnost prestanka pušenja kako bi koža izgledala bolje.

2. Zaštitite kožu

- Odgovarajuća njega kože ključna je kako bi ona izgledala mlađe, zdravije i ljepše. Prvi i najvažniji način da počnete štititi kožu od preranog starenja je stalno korištenje kreme za sunčanje s minimalnim zaštitnim faktorom - objašnjava Mitchell. Također biste trebali piti puno vode jer je hidratacija ključna za dobar izgled kože.

Što se tiče kozmetičkih proizvoda, odlučite se za one koji su formulirani s prirodnim sastojcima i bez potencijalno iritirajućih kemikalija koje s vremenom mogu dovesti do oštećenja. Koristite blaga sredstva za čišćenje i razmislite o redovitom pilingu kako bi koža izgledala svjetlije i kako biste smanjili pojavu bora.

Odgovarajuća njega može pomoći da izgledate mlađe dok također poboljšava cjelokupno zdravlje kože.

Osim toga, održavanje kože hidratiziranom je iznimno važno. Ulaganje u dobru hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu može učiniti čuda za održavanje kože podatnom i bez bora.

Vrat i ruke se često zanemaruju kada se poduzimaju korektivne mjere. Međutim, dobra je vijest da mnogi jednostavni i učinkoviti tretmani kod kuće i u toplicama mogu poboljšati izgled i osjećaj kože na tim područjima.

Od krema preko maski do kemijskih pilinga, postoji mnogo dostupnih opcija. U svijetu kozmetike često se ulaže puno vremena i novca u lice, a zaboravlja se na područje vrata i dekoltea. Obraćanje dodatne pažnje na ova područja može učiniti da izgledate mlađe nego ikad, prema Tomi.

Stručnjak za dugovječnost koji zna o čemu priča: Doživio je 105 godina, a ovo je njegova tajna
Stručnjak za dugovječnost koji zna o čemu priča: Doživio je 105 godina, a ovo je njegova tajna

3. Obnovite svoju garderobu i izgled

Promjena izgleda može učiniti da se mlađe osjećate i izgledate. Prvo, predlaže liječnica, počnite s procjenom garderobe - pogledajte odjeću, stilove i boje svoje svakodnevne odjeće. Promjenom nekoliko ključnih komada možete trenutno oživjeti svakodnevni izgled.

Na primjer, zamjena prigušenih tonova za svjetlije boje poput vesele žute ili lijepe ružičaste može osvježiti stil i dati mladenački dojam. Osim toga, moderni krojevi koji laskaju obliku tijela i pravilno pristaju istom igraju bitnu ulogu u tome da netko izgleda mlađe.

Za hrabriju promjenu, razmislite i o ažuriranju frizure. Kada pažljivo isplanirate, promjena izgleda može pomoći da izgledate živahnije i mlađe.

4. Nosite osmijeh

Dr. Mitchell objašnjava da je osmijeh univerzalni simbol sreće i mladosti koji će zasigurno privlačiti pažnju dok hodate ulicom, ali također može imati dalekosežan utjecaj na emocionalno i fizičko blagostanje. Ako  se osjećate potišteno ili pod stresom, iskren smijeh može poboljšati raspoloženje otpuštanjem endorfina i drugih prirodnih relaksansa kao što su oksitocin i dopamin.

Također je dokazano da osmijeh jača rad imunološkog sustava i smanjuje razinu stresa u živčanom sustavu. Osim toga, redovito smiješenje pomaže u smanjenju krvnog tlaka i nižim razinama kortizola, što može dovesti do boljeg cjelokupnog fizičkog zdravlja.

Nemojte se bojati nasmiješiti se - i to odmah danas - jer ćete izgledati i osjećati se mlađe dok sebi činite nešto dobro. Za smijeh kažu da je najbolji lijek i to je istina.

Ne samo da je osmijeh izvrstan način da se oslobodite stresa, poboljšate raspoloženje i postanete pristupačni, već je poznato da ima dugoročne zdravstvene prednosti. Na primjer, studije pokazuju da dobar smisao za humor može pomoći u smanjenju simptoma depresije ili tjeskobe. Također ima svojstva protiv starenja - često smijanje pomaže da koža izgleda glatkije i zategnutije dok povećava protok krvi što povećava cirkulaciju i pomaže da izgledate mlađe.

Osim toga, smijanje potiče otpuštanje endorfina u mozgu, što vas čini sretnijima i punima energije. Stoga odvojite malo vremena svaki dan za smijeh - jer bi to mogao biti ključ za otključavanje zdravije budućnosti.

5. Imajte pozitivan stav

- Pozitivan stav može imati nevjerojatno pozitivan utjecaj na život. Može pomoći u smanjenju stresa, poboljšati dobrobit, pa čak i donijeti zdravstvene prednosti. Čak  može pomoći da izgledate mlađe nego što jeste - ističe Mitchell.

Istraživanja su pokazala da oni s pozitivnim pogledom na život obično imaju bolje opće zdravlje, mentalnu jasnoću, fokus i komunikaciju s drugima. Oni koji na život gledaju kroz ružičaste naočale vjerojatnije će donositi bolje zdravstvene odluke, uključujući redovitu tjelovježbu i zdravije prehrambene navike u dnevnim rutinama.

Pozitivan stav nije koristan samo za fizičko zdravlje, već i za mentalno blagostanje. Oni s pozitivnim stavom obično se lakše nose sa stresom i osjećaju se sretnije i opuštenije.

Dakle, ako želite ostati dulje mladi, održavanje pozitivnog stava može biti ključ. Sreća ističe pravu ljepotu. Jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za sebe je - biti pozitivan.

Široki pogled na život i manje stresa ključni su za održavanje svega mladolikog, prenosi MSN.

Fantastična četvorka: Pridajete li dovoljno pažnje ovim zdravim svakodnevnim navikama?
Fantastična četvorka: Pridajete li dovoljno pažnje ovim zdravim svakodnevnim navikama?

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...
kako se slavio 1. maj

Praznik rada bio je prilika da se na livadi 'okrene' janje, okupi obitelj i prijatelje na druženje...

Evo zašto je 1. maj proglašen Međunarodnim praznikom rada i kako su ga ljudi nekada slavili: Do 50-ih godina u prvom planu bile su parole za bolji život radnika i izgradnju zemlje, a otad postaje prilika za obiteljsko druženje uz roštilj, janjca na ražnju, karte i smijeh