Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Influencerica s alopecijom: 'Od 6. godine sam potpuno ćelava, ali sam naučila voljeti sebe'

Influencerica s alopecijom: 'Od 6. godine sam potpuno ćelava, ali sam naučila voljeti sebe'

Nakon što je izgubila obrve i trepavice, Danielle je počela eksperimentirati sa šminkom kako bi se osjećala samopouzdanije. Postala je viralna na TikToku i sada ima više od 615.000 pratitelja

VIDEO

Danielle Gilbert (24) iz Engleske pati od alopecije otkad je bila beba – ali nakon godina niskog samopouzdanja, želi potaknuti i druge ljude s alopecijom da se osjećaju samopouzdano.

POGLEDAJTE VIDEO: Gubitak kose

Pokretanje videa...

'Izgubila sam kosu, obrve, čak i trepavice u 20-ima': Bivša natjecateljica reality show progovara o alopeciji VIDEO

Influencerica, koja se na društvenim mrežama naziva Dani G, redovito dijeli videe u kojima se šminka na TikToku, kao i videozapise o tome kako stručno uklopiti periku.

- Želim biti osoba na koju mlade djevojke mogu ugledati i osjećati se normalno - rekla je Danielle.

'Napokon sam zavoljela svoje tijelo. Više ne vidim ogromne bokove, mlohavi trbuh...'
'Napokon sam zavoljela svoje tijelo. Više ne vidim ogromne bokove, mlohavi trbuh...'

Ova 24-godišnjakinja pati od gubitka kose od 18. mjeseca rođenja - kada je počela gubiti pramenove kose.

- Imala sam bujnu kosu do 18 mjeseci. No, mama je primijetila ćelavu mrlju i odvela me liječnicima. Isprva su to odbacili i rekli da je to dječja alopecija i da će ponovno izrasti. Na kraju su me uputili dermatologu i u dobi od dvije godine dobila sam dijagnozu - objašnjava.

Danielle je kao mala imala ćelavo područje na glavi veličine novčića, a kako joj je kosa nastavila ispadati, na kraju se obrijala sa samo šest godina. Od tada je potpuno ćelava.

- Pojavilo mi se još ćelavih rupa i imala sam samo nekoliko pramenova kose na glavi pa sam ih odlučila obrijati. Roditelji su mi bili nevjerojatna podrška i rekli su mi da izgleda jako cool, što mi je podiglo samopouzdanje - dodaje.

Do svoje 15. godine Danielle je također izgubila sve dlake na tijelu, uključujući obrve i trepavice.

- Uvijek sam pokušavala prigrliti svoju alopeciju, ali kada sam izgubila obrve i trepavice u dobi od 14 godina, osjećala sam se kao da gubim svoj identitet. Kao tinejdžer pokušavaš shvatiti tko si, ali meni je to bilo iznimno teško. U vrijeme kada sam krenula na fakultet, moje samopouzdanje je bilo poljuljano i bilo je nevjerojatno teško sklapati prijateljstva. Često sam se izolirala jer me moja alopecija sputavala - kaže.

Nakon što je izgubila obrve i trepavice, Danielle je počela eksperimentirati sa šminkom kako bi se osjećala samopouzdanije. Eksplodirala je na TikToku i sada ima više od 615.000 pratitelja.

- Htjela sam podići svijest o alopeciji i pokazati ljudima da možete biti lijepi i voljeti sebe. Kada sam bila tinejdžerica, nije bilo influencera koji su izgledali kao ja i to mi je srušilo samopouzdanje. Počela sam eksperimentirati sa šminkom jer sam se htjela osjećati lijepo. Sada sam samopouzdanija nego ikad - priča.

Daniellu podržava i njezin dečko.

- U fantastičnoj sam vezi s muškarcem koji me voli – s mojom perikom ili bez nje - zaključila je, piše Metro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje