Lifestyle

Komentari 35

'Meni ljepota nije blagoslov, to je prokletstvo zbog kojeg patim'

'Meni ljepota nije blagoslov, to je prokletstvo zbog kojeg patim'

Privlačnost ima mnogo negativnih utjecaja na život. Privilegije postoje, ali su ograničene. Lijepe žene su u većoj opasnosti, a kada je u pitanju posao, on često rezultira seksualnim uznemiravanjem, tvrdi lijepa Shye

Žena kaže da je njezina privilegija zapravo prokletstvo. Influencerica s Floride, Shye Lee (29), ne slaže se s 'privilegijem ljepote', toliko da ju je preimenovala u 'prokletstvo zgodne djevojke'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Shye tvrdi kako je biti lijep ustvari 'prokletstvo'.

Njezina privlačnost imala je mnogo negativnih utjecaja na njezin život, od ljubomornih prijatelja do toga da je na poslu nisu shvaćali ozbiljno, a njezine objave na društvenim medijima pokazuju da nije jedina koja osjeća da joj dobar izgled otežava, a ne olakšava život.

Ona priznaje da privilegije postoje, ali da su ograničene na stvari kao što su besplatna pića, pristup VIP odjeljcima u klubovima... Shye dodaje i da su lijepe žene u opasnosti, a kada je u pitanju poslovno okruženje, kaže da su njezini pokušaji da pokrene posao kao marketinški stručnjak često rezultirali seksualnim uznemiravanjem.

- Dečki bulje i dobacuju dok doslovno samo pokušavate ići u kupovinu, a onda vas nazovu kučkom jer ne želite razgovarati s njima - kaže.

Mnogi su podijelili slična iskustva pa je jedna djevojka opisala kako ju je maltretiranje koje je proživjela jer je lijepa natjeralo da se boji 'svijeta'. Neke su žene priznale da im je teško sprijateljiti se s drugim ženama, dok se neke pak osjećaju usamljeno i zastrašujuće.

- Željela bih samo jednog dobrog prijatelja prije nego što napustim ovu zemlju - iskrena je komentatorica.

Neki su spomenuli da je čak i njihova vlastita obitelj ljubomorna na njih, dok je jedna žena otkrila da je liječnica, ali da svi misle da ne zna ništa ni o čemu.

Mnoge žene su 'privilegiju ljepote' čak nazvale i 'porezom na lijepe djevojke'. Naravno, mnogi odbacuju ovakve tvrdnje.

- Otkad sam se udebljala drugi nisu više tako dobri prema meni - izrazili su neslaganje, pa je jedna djevojka opisala kako je dobila posao koji je željela jer je bila samo lijepo lice koje predstavlja kompaniju.

Netko je i ogromnu prisutnost koju Lee ima na društvenim mrežama iskoristio kao dokaz poprilične privilegije. 

- Lijepi također dobivaju neke prilike malo lakše nego oni koji se ne smatraju lijepima. Primjer bi bila prisutnost influencera i društvenih medija - spočitnuli su.

Privilegija koja dolazi s ljepotom je apsolutno stvarna, a podaci su to dokazali.

Istraživanja pokazuju da privlačni pojedinci dobivaju bolje ocjene, lakše nalaze posao, imaju veće plaće i čak ih se u sudnicama češće proglašava nevinim.

Ali podaci također potvrđuju i iskustvo koje Lee ima jer doista postoje i one loše strane.

Oni koji dobro izgledaju vjerojatnije će biti maltretirani u školi od strane istospolnih vršnjaka i meta na radnom mjestu od strane istospolnih kolega. Pokazalo se i da su privlačni u nepovoljnijem položaju na razgovorima za posao ako je njihov sugovornik istog spola. Također se na prvi dojam često smatra da su privlačni povučeni, egocentrični i nekompetentni, a liječnici ih ponekad odbacuju jer pretpostavljaju da njihov dobar izgled znači savršeno zdravlje, donosi YourTango.

Najčitaniji članci