To je to što me zanima!

Mnoge žene za ozbiljnu vezu traže manje muževne momke

Žene su tu napravile ključan odabir, jer su svoju pažnju preusmjerile na one koji su manje muževni, ali bolji skrbnici za obitelj, objasnio je profesor Sergey Gavrilets
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Stvari koje ljubavni parovi rade - čak i kada nisu dugo u vezi

Samouvjereni i samodopadni alfa muškarci često vjeruju da mogu osvojiti srce svake žene, no istina je da većina žena za životnog partnera traži muškarca koji nije toliko macho, otkrila je studija Sveučilišta Tennessee. U njoj su znanstvenici istraživali razloge zbog kojih su ljudi odlučili zasnovati nuklearne obitelji koje se temelje na dva monogamna partnera.

POGLEDAJTE VIDEO Otkrijte što datum vašeg vjenčanja otkriva o braku:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tvrde da su naši primitivni preci prema seksualnoj evoluciji trebali naslijediti društvene strukture majmuna, koje su seksualno slobodne i temelje se na borbi mužjaka te parenju jačeg mužjaka sa ženkom.

- No seksualna revolucija se razvila zato što su fizički slabiji muškarci počeli ženama pružati skrb i dobavljati im hranu. Jedino su na taj način mogli konkurirati alfa mužjacima - objasnio je voditelj studije, profesor Sergey Gavrilets.

GDJE JE PRSTEN? Neće vas zaprositi ako nije spreman ili ne vjeruje u brak...

Smatra kako su time postavili temelje za modernu obitelj. Muškarci su postali produktivniji u zajednici, manje vremena su trošili na borbe i nadmetanja, a svojom prisutnošću povećavali su šanse svojim potomcima da prežive jer su ih čuvala oba roditelja.

- Žene su tu napravile ključan odabir, jer su svoju pažnju preusmjerile na one koji su manje muževni, ali bolji skrbnici za obitelj - objasnio je Gavrilets.

JER TO MISLE I ZA SEBE Ova tri znaka Zodijaka traže isključivo inteligentne partnere

Njegova studija o ranoj ljudskoj evoluciji matematički dokazuje da mnoge česte teorije o transformaciji ljudskih obitelji nisu biološki moguće, objavljeno je u časopisu američke Nacionalne akademije znanosti.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 10 razloga zašto on još uvijek nije izgovorio bitno 'volim te'

Idi na 24sata

Komentari 105

  • Mthesecond 29.05.2020.

    Treba prvo postaviti pitanje sto je muzevan muskarac,sto ga definira..Ima danas krkana,umisljenih lica,nazovi frajera,za koje bi netko rekao da su muzevni a to nisu..Muzevnost nije samo u izgledu,u misicima,u pozi..I ima muzevnih muskaraca koji su ajmo reci pitoma stvorenja,dobri prema zenama,ne glume,imas ih sto za vidjeti I zena dobije u paketu sve bitno :)) Ne mora ici za nekim papucarima,mimozama,mlakonjama :)))

  • 29.05.2020.

    Nekima je ocito kriva definicija onoga sto je muzevno...stabilan, pouzdan muskarac, koji voli zenu i dijete je muzevan i castan muskarac..postoji izreka u Dalmaciji za ove koje vi smatrate alfama: svuda zvizda, kuci p...a Ne znam sto ima muzevno u takvim, emocionalno nezrelim tipovima

  • 29.05.2020.

    potpuno krivo je krenuti od pretpostavke da su samouvjereni i samodopadni alfa muškarci muževni,jer oni to nisu..i definicija muževnosti se razlikuje od osobe do osobe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare