To je to što me zanima!

Napravite si galette sa špekom i šampinjonima za finu večeru

Zamijesite prhko tijesto od svih sastojaka pa stavite u hladnjak pokriveno na pola sata. U međuvremenu pancetu narežite na kockice. Luk i češnjak isto nasjeckajte, a gljive očistite i narežite na manje komade
Vidi originalni članak

Ovo jelo idealno je za šest osoba, a priprema će trajati oko 40 minuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

300 g brašna, prstohvat soli, 150 g maslaca, jaje, 1 ili 2 žlice kiselog vrhnja, jaje za premazivanje; nadjev: 120 g pancete, glavica luka, 400 g šampinjona, 4 češnja češnjaka, 200 ml bijelog vina, žlica senfa, 2 žlice kiselog vrhnja, pola žličice majčine dušice, sol, papar

SUPER RECEPTI Bundeva je kraljica jeseni: Ide u kavu, cheesecake, rižota, pesto

Priprema:

Zamijesite prhko tijesto od svih sastojaka pa stavite u hladnjak pokriveno na pola sata. U međuvremenu pancetu narežite na kockice. Luk i češnjak isto nasjeckajte, a gljive očistite i ugrubo narežite na manje komade.

U velikoj tavi popržite pancetu, a kad je izvadite, na toj masnoći prepržite luk dok se ne počne karamelizirati. Zatim dodajte češnjak i nastavite pržiti neprestano miješajući. Dodajte gljive i majčinu dušicu te nastavite pržiti dok gljive ne povenu. Prelijte sve vinom i ostavite da se kuha dok sva tekućina ne ishlapi.

ZA PRSTE POLIZATI Priprema zimnice je u punom jeku: Donosimo vam super recepte za slane i slatke delicije

Zatim dodajte Dijon senf i vrhnje, začinite sve solju i paprom, promiješajte i kratko kuhajte još dvije - tri minute dok ne zakuha. Ohladite. Tijesto razvaljajte veće od promjera okruglog kalupa, pa u sredinu stavite nadjev, a rubove lagano podignite preko nadjeva. Pecite na 200°C stupnjeva oko 30 minuta.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare