Zamijesite prhko tijesto od svih sastojaka pa stavite u hladnjak pokriveno na pola sata. U međuvremenu pancetu narežite na kockice. Luk i češnjak isto nasjeckajte, a gljive očistite i narežite na manje komade
Napravite si galette sa špekom i šampinjonima za finu večeru
Ovo jelo idealno je za šest osoba, a priprema će trajati oko 40 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
300 g brašna, prstohvat soli, 150 g maslaca, jaje, 1 ili 2 žlice kiselog vrhnja, jaje za premazivanje; nadjev: 120 g pancete, glavica luka, 400 g šampinjona, 4 češnja češnjaka, 200 ml bijelog vina, žlica senfa, 2 žlice kiselog vrhnja, pola žličice majčine dušice, sol, papar
Priprema:
Zamijesite prhko tijesto od svih sastojaka pa stavite u hladnjak pokriveno na pola sata. U međuvremenu pancetu narežite na kockice. Luk i češnjak isto nasjeckajte, a gljive očistite i ugrubo narežite na manje komade.
U velikoj tavi popržite pancetu, a kad je izvadite, na toj masnoći prepržite luk dok se ne počne karamelizirati. Zatim dodajte češnjak i nastavite pržiti neprestano miješajući. Dodajte gljive i majčinu dušicu te nastavite pržiti dok gljive ne povenu. Prelijte sve vinom i ostavite da se kuha dok sva tekućina ne ishlapi.
Zatim dodajte Dijon senf i vrhnje, začinite sve solju i paprom, promiješajte i kratko kuhajte još dvije - tri minute dok ne zakuha. Ohladite. Tijesto razvaljajte veće od promjera okruglog kalupa, pa u sredinu stavite nadjev, a rubove lagano podignite preko nadjeva. Pecite na 200°C stupnjeva oko 30 minuta.