To je to što me zanima!

Posjetite muzej i naučite nešto

Međunarodni dan muzeja obilježava se od 1977., a u Hrvatskoj od 1980. Na ovaj dan, koji se obilježava 18. svibnja, muzeji žele skrenuti pozornost na kulturnu baštinu. U cilju promoviranja rada organiziraju događanja
Vidi originalni članak

Malo je mjesta u našem svijetu koja su edukativnija od muzeja. Uostalom, gdje bismo vidjeli i doživjeli toliko dijelova povijesti koji govore o našim precima?

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od prapovijesnih koplja do egipatskih mumija, od starogrčkih skulptura do srednjovjekovnih oklopa i od prvog radija do prvih zrakoplova korištenih u ratu tijekom Prvog svjetskog rata, muzeji imaju sve.

VIŠE OD USPOMENE Igračke igraju ključnu ulogu u rastu i razvoju djece: Evo zašto

Zato je prilika da na Međunarodni dan muzeja odaberete barem jedan i posjetite ga sa svojom djecom kako biste odvojili vrijeme i uložili u obrazovanje u njegovu najfascinantnijem obliku. 

Važno je podignuti svijest o ulozi muzeja u razvoju društva i očuvanju kulturne baštine. Na Međunarodni dan muzeja, muzeji diljem svijeta žele skrenuti pozornost na svoju ulogu u komuniciranju bogate povijesti kulturne baštine.

ZAŠTO IH NEKI OBOŽAVAJU? 'Ljudi koji puno gledaju horor filmove zapravo uče kako se nositi sa strahom i tjeskobom'

Niz različitih studija i istraživanja sugerira da pojedinci koji redovito posjećuju muzeje i uživaju u umjetnosti su sretniji i osjećaju se manje usamljenima.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare