To je to što me zanima!

Postignite vitku liniju za more 'na brzaka' - uz ovih 5 trikova

Ljeti tijelu treba dovoljno vode kako bi normalno funkcioniralo, a mišići se ne bi grčili. Preporučuje se piti osam do 10 čaša vode na dan, a možete ju zamijeniti i biljnim čajevima koji sprečavaju nadutost
Vidi originalni članak

Iako za savršeno isklesano tijelo treba puno truda, sitni trikovi nekoliko dana prije izlaska na plažu pomoći će da izgledate odlično, tvrdi Dalton Wong, trener poznatih među kojima je i holivudska glumica Amanda Seyfried.

- Izbjegavanje soli i vrlo slane hrane nekoliko dana prije odlaska na plažu, smanjit će nadutost. Voda se veže na sol pa trbuh izgleda veći nego što to zaista jest - savjetuje.

POGLEDAJTE VIDEO: Vježbe za top formu do ljeta

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

1. Svježe povrće uzrokuje nadutost

Slično djelovanje kao sol ima i sirovo povrće. Povrće se preporučuje jesti rano ujutro zato što organizmu treba jako puno vremena da ga probavi. Ono prouzročuje nadutost, a glavni neprijatelji ravnog trbuha su pšenica, leća i grah. 

NOVO ISTRAŽIVANJE Koliko sna trebate da bi zdravo gubili kilograme i ostali vitki?

2. Prerađeni ugljikohidrati neprijatelji su linije

Ugljikohidrati također nisu najbolji izbor ako želite dobro izgledati u bikiniju. Prerađeni ugljikohidrati uzrokuju nagli skok inzulina što usporava sagorijevanje masnoća pa se one talože na tijelu. Preporučuje se jesti integralni kruh i punozrnate žitarice. 

3. Dobro se naspavajte

Dan prije prvog pokazivanja u bikiniju vježbanje se ne preporučuje zato što će vas iscrpiti pa bi umjesto odmornog i svježeg izgleda mogli djelovati premoreno, objasnio je Wong. Umjesto toga, dobro se naspavajte jer će koža tako izgledati čvršće i zategnutije. 

ZDRAVO MRŠAVLJENJE 7 hit napitaka: Domaći eliksiri za detoks tijela u tjedan dana

4. Pravilno držanje skida kilograme

Lagano istezanje, joga, pilates, masaža i šetnja pomažu kod opuštanja mišića i sprječavaju zadržavanje vode u tijelu nakon dugog zrakoplovnog leta. Također, za bolje "bikini" tijelo važno je pravilno držanje koje je osim za kralježnicu odlično i za oblikovanje trbušnih mišića. No najbitnije je da vizualno "skida" kilograma. 

5. Hidratacija

Ljeti je tijelu potrebno dovoljno vode kako bi normalno funkcioniralo, a mišići se ne bi grčili. Preporučuje se piti osam do 10 čaša vode na dan, no ne treba pretjerivati. Vodu također možete zamijeniti biljnim čajevima koji sprečavaju nadutost i reguliraju probavu, a alkohol treba izbjegavati jer uzrokuje dehidraciju, piše The Telegraph

Idi na 24sata

Komentari 10

  • melonne 29.05.2022.

    Niti su kile došle na brzinu...niti će tako brzo nestati....🤷‍♀️

  • thevuky 29.05.2022.

    Treba se pripremiti, a kad dođe vrijeme samo uskočiti u badić pa na plažu 😎

  • opančar x 29.05.2022.

    Sredio bih ove dvije ko hdz drzavni proračun...

Komentiraj...
Vidi sve komentare