To je to što me zanima!

Postoji rješenje: 13 razloga zbog kojih će žene odbiti seks u vezi

Iako razna istraživanja, psiholozi i drugi razni stručnjaci mogu ponuditi moguće razloge zbog kojih ženu više ne zanima seks u vezi, jedini točan odgovor možete dobiti samo ako pitate partnericu u čemu je problem
Vidi originalni članak

1. Prezaposlena je

Uz posao te brigu o kućanstvu i djeci, žene jednostavno mogu biti preiscrpljene za seks. Uz to, u kućanstvima u kojima žena obavlja većinu poslova, može doći i do zamjeranja.

Kako riješiti problem:

Pobrinite se da vaša supruga ima malo slobodnog vremena samo za sebe. Uz to, pobrinite se i da obavljate jednako po kući, a to se odnosi i na brigu o obavezama, djeci itd.. Ukoliko vaša partnerica vidi da se trudite i osjeti da ima manje obaveza, moguće je da će opet imati više energije i želje za seksom. I nemojte to napraviti samo jednom, zbog seksa, to je odnos kakav bi trebali stalno održavati, piše MindBodyGreen.

POGLEDAJTE VIDEO (žene i libido):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

2. Seks vam nije jednako važan

Moguće je i da vi i vaša supruga jednostavno imate različite potrebe kada je o seksu riječ. Mnogi ljudi imaju različit libido i možda vaša partnerica ni ne zna koliko je vama seks važan i koliko često bi ga htjeli imati.

Kako riješiti problem:

Najbolji lijek za ovakvu situaciju je iskreni razgovor o tome što svakome od vas seks znači. Tada pokušajte pronaći kompromis s kojim bi oboje mogli biti zadovoljni. Ukoliko ne možete sami započeti takav razgovor, potražite pomoć stručnjaka.

NE ZAVRŠI TO UVIJEK DOBRO Prijatelj s povlasticom: 'Ljubav i prijateljstvo su škakljive teme'

3. Osjeća da je pod pritiskom

Ukoliko je vaša partnerica svjesna da vi češće želite seks, vjerojatno joj se stvorio pritisak da se 'mora seksati', a to je najveći ubojica libida. Uz to, seks će u tom slučaju vjerojatno postati samo odrađivanje, što će još više pogoršati situaciju, jer je seks, i kada se dogodi, loš.

Kako riješiti problem:

Trebate izbaciti stres iz seksa uz tri koraka: smanjite očekivanja, efektivno komunicirajte i pokušajte s drugačijim tjelesnim stimulacijama, koje nisu nužno seksualne, poput masaža i sličnog.

4. Ne odgovara joj seks kakav imate

Čak i u sretnom braku, žena će odustati od seksa ako joj ne donosi zadovoljstvo.

Kako riješiti problem:

Naučite nove načine kako zadovoljiti ženu i pomoći joj da dođe do orgazma. Pomaže i ako proširite svoju definiciju seksa i imate iskustva koja nisu isključivo penetrativni seks.

'POTRAŽITE VLASTITU SREĆU' 'Parovi koji ostaju u nesretnim vezama zbog djece sami su si krivi za svoje jadne živote'

5. Ne osjeća emotivnu povezanost

Ne treba svima emocionalna povezanost za seks, ali u dugoročnim vezama, to može biti jedan od glavnih razloga zašto žena odbija seks.

Kako riješiti problem:

Oslobodite vremena da se opet emocionalno povežete. Počnite opet izlaziti, razgovarajte o osjećajima, strahovima, nadama, započnite zajednički projekt... Sve to vam može pomoći da opet 'otkrijete' jedno drugo.

6. Postoje drugi problemi u vezi

Ako u vezi već dugo traje neka svađa ili napetost, zbog posla, djece ili obaveza, vrlo vjerojatno će se tenzije preliti i u vaš seksualni život.

Kako riješiti problem:

Jednostavno je, riješite te probleme koje već dugo odgađate riješiti. Razgovarajte kako bi saznali što nju i vas smeta te kako možete popraviti situaciju.

ISPOVIJEST JEDNE MAJKE 'Flert s oženjenim muškarcima spašava me od bračne dosade'

7. Majčinstvo joj ometa seksualnost

Ponekad, kada žena postane majka, može prestati sebe vidjeti kao seksualno biće te jednostavno preuzeti ulogu majke, koja je u našem društvu snažno aseksualna. U sličnu zamku mogu upasti i muškarci koji počnu drugačije gledati svoju partnericu nakon što rodi, a onda se ona više ne osjeća poželjno.

Kako riješiti problem:

Pobrinite se da vaša žena zna da vam je seksi kao i prije, obaspite ju komplimentima i poljupcima, ali nemojte to povezivati sa seksom. Učinite to samo zato da bi se ona osjećala dobro. To može pomoći da ona opet otkrije svoju seksualnost.

8. Nesigurna je zbog izgleda

Ovo je jedna od glavnih ženskih briga koje imaju u seksu. Situacija se može pogoršavati s godinama, dok nam se prirodno stvaraju bore, sve je teže skinuti višak kilograma i slično. Ukoliko je žena odjednom izgubila zanimanje za seks, lako je moguće da nije zadovoljna kako izgleda.

Kako riješiti problem:

Kako voljeti svoje tijelo je osobno putovanje koje svatko mora sam iskusiti, a jedino što partner može napraviti je obasipati ženu komplimentima. Može pomoći i iskreni razgovor, ali radi se o problemu koji ona ipak mora sama riješiti.

ČEMU SVE TE IGRICE? Poticanje ljubomore u vezi je sve samo ne pametna ideja

9. Libido se smanjio zbog menopauze

Menopauza može smanjiti žensku seksualnu funkciju i sveukupnu želju za seksom. Seks tada može postati bolniji i teže se dolazi do orgazma, što bi svakoga odbilo od igrica ispod plahte.

Kako riješiti problem:

Korištenje lubrikanata jako pomaže kod vaginalne suhoće i bolova, a ukoliko uključite igračke i više klitoralne stimulacije, seks će i dalje biti ugodan za vašu partnericu. Ukoliko je potrebno, možete potražiti i savjet liječnika.

10. Libido se smanjio zbog bolesti

Mnoga zdravstvena stanja utječu na libido i moguće je da žena odbija seks jer je bolesna. No ako se manje seksate, nemojte prvo pomisliti da partnerica ima rak, emocionalni uzroci su puno vjerojatniji.

Kako riješiti problem:

Ukoliko ste prošli sve stavke s ovog popisa i zaključili da među vama nema nekih problema i da vam je veza odlična, možda ipak je vrijeme da posjetite liječnika. Ako se pokaže da se ipak radi o nekoj bolesti, tada nemojte inzistirati na seksu i poštujte njezino stanje.

11. Mentalni problemi

Depresija, tjeskoba, stres i ostali mentalni problemi snažno su povezani s manjim libidom.

Kako riješiti problem:

Kao i kod drugih zdravstvenih problema, bitno je suosjećati i biti podrška na putu prema ozdravljenju. Možete s partnericom razgovarati o tome koliko vama seks znači, ali poštujte njezine potrebe u tom trenutku.

U KOJOJ STE KATEGORIJI? Omiljena boja otkriva tip libida: Plavu vole savršeni ljubavnici, bijelu sramežljivi, a žutu pasivni

12. Gubi interes za vas ili vezu

Ponekad je gubljenje interesa za seks, znak da žena gubi i interes za vezu. Moguće je da ju više ne privlačite ili da više ne želi biti u braku ili vezi s vama.

Kako riješiti problem:

Nemojte brzati sa zaključcima, iskreno razgovarajte i možda ćete pronaći rješenje. Moguće je da ste zapostavili neke dijelove odnosa koji bi mogli opet upaliti vatru među vama. Mnogima je pomogla i terapija sa stručnjakom.

13. Jednostavno nije raspoložena za seks

Ponekad se jednostavno radi o tome da nije u raspoloženju za seks. To je savršeno normalno i nije signal za uzbunu.

Kako riješiti problem:

Sjetite se da je normalno da ponekad niste raspoloženi i pokušajte neki drugi dan.

Najbitnije od svega, razgovarajte sa ženom o problemu, ona je jedina koja vam uistinu može reći što ju muči.

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 🦈Jeronim🦈 30.09.2020.

    Muškarci trebaju promjeniti partnericu, a i žene trebaju promjeniti partnera i onda će sve biti u redu barem dvije godine. Poslije postaje dosadno.

  • kajzer/soze/80🇷🇸 30.09.2020.

    Zato ljubavnik ga nagrabusi od obaveza prema takvoj, jer svih ti 13 razloga su u većini alibi za njega 14.😜

  • crna mačka 30.09.2020.

    Sloboda je zakon !

Komentiraj...
Vidi sve komentare