To je to što me zanima!

Razveselili su djecu iz Ukrajine: 'Crveni Nosovi mogu u svakome pronaći iskrenu trunku sreće'

Klaundoktori su u suradnji s Crvenim križom u posljednjih mjesec dana posjetili i djecu i njihove majke iz Ukrajine koji su smješteni u Motelu Plitvice, Hostelu Rakitje, Kraljevici i Osijeku
Vidi originalni članak

Bilo da se radi o bolesnom djetetu i zabrinutim roditeljima, starijima u domovima ili svima onima kojima je život odredio neki drugi, teži put, ovi klaunovi će u svakome pronaći iskrenu trunku sreće i vratiti osmijeh na lice.

POGLEDAJTE VIDEO: Crveni Nosovi uveseljavaju djecu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kroz svoj dugogodišnji rad Crveni Nosovi klaunovidoktori susreli su se s različitim situacijama u kojima su najpotrebnije od svega bili radost, osmijeh i optimizam. Kroz humor i igru klaun svojom pojavom stvara upravo takvo okruženje. Svojim trikovima briše suze djeteta i zabrinutost roditelja, a pjesmom uveseljava starije i nemoćne. To pokazuju i mnogobrojne priče roditelja i djece s kojima se klaunovidoktori susreću.

- Od kada ste ušetali na odjel sve je bilo puno veselije i šarenije. Svojim prisustvom udaljili ste me od moje trenutačne situacije i bolesti. U bolnici samo čuješ svoju dijagnozu i pričaš o svojim simptomima, a onda, kada dođu klaunovi, jednostavno kao da se sve to izbriše iz glave i zaboraviš na te trenutke. Danas nakon pet godina ne postoje riječi kojima bi mogla dočarati niti opisati koliko ste mi u tom trenutku značili - opisala je djevojka Sanja, koja se prije nekoliko godina u jednoj bolnici susrela s klaundoktorima.

SRETNO DIJETE Postanite još bolji roditelji: Promijenite ove četiri stvari

Osim redovitih programa, posjeta djeci na liječenju te starijih i nemoćnih u domovima, klaunovidoktori provode i posebne programe. Jedan od njih je i Local Emergency Smile. Njime donose radost i pružaju psiho-socijalnu pomoć ljudima koji se nalaze u teškim i kriznim situacijama.

U sklopu programa za krizne situacije proputovali su Hrvatsku i donijeli olakšanje ljudima kad im je to bilo najpotrebnije:

  • 2022. djeca i obitelji koji su morali napustiti svoje domove u Ukrajini
  • 2021. osobe pogođene potresom na području Sisačko - moslavačke županije
  • 2016. osobe smještene u hotelu Porin uslijed izbjegličkih kriza
  • 2015. osobe smještene u izbjegličkim kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu
  • 2014. osobe zahvaćene poplavom u Hrvatskoj

NEOBIČNA METODA Čekaju 12. dijete i svima dosad su imena dali s ista četiri slova: Pomozite im 'složiti' novo ime

Crveni Nosovi u suradnji s Crvenim križom u ovih mjesec dana posjetili su djecu i njihove majke iz Ukrajine koji su smješteni u Motelu Plitvice, Hostelu Rakitje, Kraljevici i Osijeku.

Upravo zahvaljujući podršci svojih donatora, svakodnevno donose osmijehe i bude radost na mjestima gdje je najpotrebnija.

- Klaundoktori su apsolutno uspjeli u svojoj nakani. Učinili su i više od toga, oraspoložili su čak i nas odrasle, promijenili nam temu razgovora i stvorili lijepu uspomenu na ne tako lijepe dane. Čuti iskreni dječji smijeh, vidjeti radost na netom prestrašenim licima bio je neprocjenjiv osjećaj - rekla je donatorica Kristina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare