Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Razveselili su djecu iz Ukrajine: 'Crveni Nosovi mogu u svakome pronaći iskrenu trunku sreće'

Razveselili su djecu iz Ukrajine: 'Crveni Nosovi mogu u svakome pronaći iskrenu trunku sreće'

Klaundoktori su u suradnji s Crvenim križom u posljednjih mjesec dana posjetili i djecu i njihove majke iz Ukrajine koji su smješteni u Motelu Plitvice, Hostelu Rakitje, Kraljevici i Osijeku

VIDEO

Bilo da se radi o bolesnom djetetu i zabrinutim roditeljima, starijima u domovima ili svima onima kojima je život odredio neki drugi, teži put, ovi klaunovi će u svakome pronaći iskrenu trunku sreće i vratiti osmijeh na lice.

POGLEDAJTE VIDEO: Crveni Nosovi uveseljavaju djecu

Pokretanje videa...

00:39

Kroz svoj dugogodišnji rad Crveni Nosovi klaunovidoktori susreli su se s različitim situacijama u kojima su najpotrebnije od svega bili radost, osmijeh i optimizam. Kroz humor i igru klaun svojom pojavom stvara upravo takvo okruženje. Svojim trikovima briše suze djeteta i zabrinutost roditelja, a pjesmom uveseljava starije i nemoćne. To pokazuju i mnogobrojne priče roditelja i djece s kojima se klaunovidoktori susreću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od kada ste ušetali na odjel sve je bilo puno veselije i šarenije. Svojim prisustvom udaljili ste me od moje trenutačne situacije i bolesti. U bolnici samo čuješ svoju dijagnozu i pričaš o svojim simptomima, a onda, kada dođu klaunovi, jednostavno kao da se sve to izbriše iz glave i zaboraviš na te trenutke. Danas nakon pet godina ne postoje riječi kojima bi mogla dočarati niti opisati koliko ste mi u tom trenutku značili - opisala je djevojka Sanja, koja se prije nekoliko godina u jednoj bolnici susrela s klaundoktorima.

Postanite još bolji roditelji: Promijenite ove četiri stvari
Postanite još bolji roditelji: Promijenite ove četiri stvari

Osim redovitih programa, posjeta djeci na liječenju te starijih i nemoćnih u domovima, klaunovidoktori provode i posebne programe. Jedan od njih je i Local Emergency Smile. Njime donose radost i pružaju psiho-socijalnu pomoć ljudima koji se nalaze u teškim i kriznim situacijama.

U sklopu programa za krizne situacije proputovali su Hrvatsku i donijeli olakšanje ljudima kad im je to bilo najpotrebnije:

  • 2022. djeca i obitelji koji su morali napustiti svoje domove u Ukrajini
  • 2021. osobe pogođene potresom na području Sisačko - moslavačke županije
  • 2016. osobe smještene u hotelu Porin uslijed izbjegličkih kriza
  • 2015. osobe smještene u izbjegličkim kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu
  • 2014. osobe zahvaćene poplavom u Hrvatskoj
Čekaju 12. dijete i svima dosad su imena dali s ista četiri slova: Pomozite im 'složiti' novo ime
Čekaju 12. dijete i svima dosad su imena dali s ista četiri slova: Pomozite im 'složiti'  novo ime

Crveni Nosovi u suradnji s Crvenim križom u ovih mjesec dana posjetili su djecu i njihove majke iz Ukrajine koji su smješteni u Motelu Plitvice, Hostelu Rakitje, Kraljevici i Osijeku.

Upravo zahvaljujući podršci svojih donatora, svakodnevno donose osmijehe i bude radost na mjestima gdje je najpotrebnija.

- Klaundoktori su apsolutno uspjeli u svojoj nakani. Učinili su i više od toga, oraspoložili su čak i nas odrasle, promijenili nam temu razgovora i stvorili lijepu uspomenu na ne tako lijepe dane. Čuti iskreni dječji smijeh, vidjeti radost na netom prestrašenim licima bio je neprocjenjiv osjećaj - rekla je donatorica Kristina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi