Lifestyle

Komentari 2

11 ideja kako zabaviti bolesnog mališana kod kuće - kockice, društvene igre, eksperimenti

11 ideja kako zabaviti bolesnog mališana kod kuće - kockice, društvene igre, eksperimenti

Čitajte naglas svom mališanu kada želite da se odmori ili odrijema. Priče o vilama i zmajevima pomoći će mu da dočara slike koje će mu odvratiti um od bolesti. Kad je nemiran ili ga nešto boli pustite mu laganu glazbu

Djeca su obično puna nemirne energije i uzbuđenja. Još više kada im nije dobro. Kako se nositi s bolesnom djetetom kojem je zbog bolesti dojadio boravak u kući?

POGLEDAJTE VIDEO: Prednosti igranja

Bolesnom djetetu je obično dosadno i mrzovoljno je, a zabavljati ga i veseliti unatoč bolesti može biti zastrašujući zadatak čak i za energične roditelje.

Evo nekoliko provjerenih tehnika kojima možete spriječiti da vašem dijetetu bude dosadno. 

Borite se protiv dosade knjigama i glazbom

Knjige i umirujuća glazba savršeni su suputnici bolesnom dijetu. Čitanje je jednostavno najbolji način da provedete neko mirno vrijeme kod kuće.

Čitajte naglas svom mališanu kada želite da se odmori ili odrijema. Priče o vilama i zmajevima pomoći će mu da dočara slike koje će mu odvratiti um od bolesti. Kad je nemiran ili ga nešto boli pustite mu laganu glazbu koja će mu odvratiti misli od bolesti.

Pokažite im album sa fotografijama

Je li vaš mališan umoran od igranja s istim igračkama svaki dan? Vrijeme je da iznesete svoje foto albume. Iskopajte stare obiteljske fotografije i povedite mališana na putovanje u prošlost.

Fotografije će mu pomoći da se prisjeti uspomena na druženje, rođendane ili izlaske. Ugodni trenuci provedeni gledajući slike dijete će razveselit i ubrzati proces ozdravljenja.

Igrajte društvene igre

Ako je vaše dijete dovoljno staro da ih igra, društvene igre su izvrstan način da ga zabavite. Neke klasične društvene igre kao što su Crni Petar, Čovječe ne ljuti se ili Uno nisu samo zabavne, već im je potrebno vrijeme za igru, pa će vaše dijete satima ostati okupirano.

Igrajte se skrivača

Zaštita djece online

Ako vaše dijete boluje od nečega zbog čega ne mora cijeli dan ležati u krevetu, pokušajte se s njim igrati skrivača. Parent Circle savjetuje da započnete skrivanjem predmeta na mjestima na kojima će ih lako pronaći i pošaljite svoje dijete u 'potragu'.

Zatim pronađite zanimljive kutke u svojoj kući u koje ćete se vi sakriti i dozivati​​ dijete kako bi ono bilo vođeno do mjesta na kojem se skrivate i kako bi vas moglo 'pronaći'. Manju djecu će ova igra razveseliti.

Koristite mogućnost video chata

Bolesno dijete obično tješe poznata lica i okolina, ona kućna. Upotrijebite svoje računalo ili mobitelom nazovite na video poziv baku i djeda ili prijatelja iz škole. Razgovor s nekim koga poznaje (osim roditelja koji je uvijek u blizini) razveselit će dijete i donekle ublažiti njegovu dosadu.

Bolest ne mora nužno značiti lijekove i odmor u krevetu za vaše dijete. Upotrijebite svoju maštu i kreativnost da im dane bolovanja učinite zabavnim uz još neke jednostavne aktivnosti: