To je to što me zanima!

Same i s partnerom: Tri koraka kako do lakšeg orgazma za žene

Masturbacija i prihvaćanje svog tijela prvi su i osnovni koraci koje žena treba poduzeti kako bi lakše došla do vrhunca. Odlična pomoć su i vibratori, a muškarcima treba objasniti što da rade
Vidi originalni članak

Mnoga istraživanja ukazala su na jaz između toga koliko često žene postižu orgazam tijekom seksa naspram muškaraca. Psihologinja i autorica dvije knjige o seksu, dr. Laurie Mintz, za Psychology Today tvrdi kako je to zbog toga što precjenjujemo penetrativni seks, u kojem muškarci najlakše dolaze do orgazma, i podcjenjujemo stimulaciju klitorisa, što je za žene najsigurniji put do orgazma.

POGLEDAJTE VIDEO (seks je i fizička potreba):

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz tog razloga dala je tri savjeta koji bi ženama mogli pomoći da smanje taj orgazmički jaz u svom životu. 

ZANIMLJIVO OPAŽANJE Otkrili zašto lezbijke imaju više orgazama - i nije do 'tehnike'

Masturbacija 

Nakon desetljeća istraživanja učinkovitih strategija za pomoć ženama da dođu do orgazma, "usmjerena masturbacija" je strategija koja ima najviše empirijskih dokaza u svoju korist. U osnovi, usmjerena masturbacija znači da terapeut klijentima seksualne terapije jednostavno daje zadatak da masturbiraju kod kuće. Za one koji oklijevaju, to se može raditi postupno, s koracima koje treba poduzeti prije masturbacije, a oni uključuju:
1) gledanje slika genitalija drugih žena
2) učenje o tome kako se druge žene samozadovoljavaju
3) gledanje vlastitih genitalija u ogledalu. 

Sve ove preliminarne korake slijedi sve intenzivnija solo-stimulacija, rukama, lubrikantima (jer ženske genitalije ne smiju biti suhe na dodir) i vibratorima.

LAKO IH JE ISPRAVITI Pet grešaka koje mnoge žene rade u seksu - i to na svoju štetu

Vibratori 

Mnoge žene ne dožive prvi orgazam dok ne upotrijebe vibrator. Znamo da klitoris posebno dobro reagira na osjećaj vibracije. Istraživanje na tu temu je krajnje jasno: žene koje koriste vibratore imaju lakši i češći orgazam, a prihvaćanje muškog partnera da njegova partnerica koristi vibrator visoko je povezano s njezinim seksualnim zadovoljstvom.

Komunikacija 

Masturbacija, sa ili bez vibratora, je nešto što žena može obaviti sama, a samo postizanje orgazma prvi je i važan korak prema postizanju orgazma s partnerom. Međutim, za prijenos vlastitog užitka u užitak s partnerom potrebno je još nešto - komunikacija. 

Istraživanja podupiru ovu tvrdnju. Dobra seksualna komunikacija u velikoj je mjeri povezana sa seksualnim zadovoljstvom i stopom orgazma. Ovo otkriće ide u skladu s time da je muškarčevo prihvaćanje upotrebe vibratora kod partnerice povezano s njezinim zadovoljstvom. Muškarac pak ne može započeti postupak prihvaćanja dok mu njegova partnerica ne priopći svoje potrebe. I dok mnoge žene kažu da bi se osjećale neugodno reći partnerima, posebno novim, o svojoj potrebi za stimulacijom klitorisa, mnogi muškarci kažu da su zahvalni na takvim uputama.

ONA JE SIGURNA U SEBE Mudra i stabilna žena od svojeg muškarca neće tražiti ove stvari

Ukratko, da bi postigli orgazam sami trebaju vam samo ruke i vibrator, a za orgazam s partnerom trebat će vam komunikacija, kako biste mu rekli što volite i želite. Različitim ženama treba različita stimulacija kako bi došle do orgazma, a ponekad čak i ista žena može, od susreta do susreta, imati različite potrebe, stoga je neophodno komunicirati s partnerom o svojim željama.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • ljepotaprirode 16.09.2020.

    tu ste u pravu,,jer promjena im dobro dođe,,pobudi strast požudu pohotu, i onda za svršavanje nije problem.. iz iskustva moje supruge,,

  • ljepotaprirode 16.09.2020.

    tu ste u pravu,,jer promjena im dobro dođe,,pobudi strast požudu pohotu, i onda za svršavanje nije problem.. iz iskustva moje supruge,,

  • 08.09.2020.

    Bacite tu kinesku plastičurinu i nemojte umarat ruke već se javite ostavit ću broj u redakciji😂😂😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare