Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Same i s partnerom: Tri koraka kako do lakšeg orgazma za žene

Same i s partnerom: Tri koraka kako do lakšeg orgazma za žene

Masturbacija i prihvaćanje svog tijela prvi su i osnovni koraci koje žena treba poduzeti kako bi lakše došla do vrhunca. Odlična pomoć su i vibratori, a muškarcima treba objasniti što da rade

VIDEO

Mnoga istraživanja ukazala su na jaz između toga koliko često žene postižu orgazam tijekom seksa naspram muškaraca. Psihologinja i autorica dvije knjige o seksu, dr. Laurie Mintz, za Psychology Today tvrdi kako je to zbog toga što precjenjujemo penetrativni seks, u kojem muškarci najlakše dolaze do orgazma, i podcjenjujemo stimulaciju klitorisa, što je za žene najsigurniji put do orgazma.

POGLEDAJTE VIDEO (seks je i fizička potreba):

Pokretanje videa...

00:35

Iz tog razloga dala je tri savjeta koji bi ženama mogli pomoći da smanje taj orgazmički jaz u svom životu. 

Otkrili zašto lezbijke imaju više orgazama - i nije do 'tehnike'
Otkrili zašto lezbijke imaju više orgazama  - i nije do 'tehnike'

Masturbacija 

Nakon desetljeća istraživanja učinkovitih strategija za pomoć ženama da dođu do orgazma, "usmjerena masturbacija" je strategija koja ima najviše empirijskih dokaza u svoju korist. U osnovi, usmjerena masturbacija znači da terapeut klijentima seksualne terapije jednostavno daje zadatak da masturbiraju kod kuće. Za one koji oklijevaju, to se može raditi postupno, s koracima koje treba poduzeti prije masturbacije, a oni uključuju:
1) gledanje slika genitalija drugih žena
2) učenje o tome kako se druge žene samozadovoljavaju
3) gledanje vlastitih genitalija u ogledalu. 

Sve ove preliminarne korake slijedi sve intenzivnija solo-stimulacija, rukama, lubrikantima (jer ženske genitalije ne smiju biti suhe na dodir) i vibratorima.

Pet grešaka koje mnoge žene rade u seksu - i to na svoju štetu
Pet grešaka koje mnoge žene rade u seksu - i to na svoju štetu

Vibratori 

Mnoge žene ne dožive prvi orgazam dok ne upotrijebe vibrator. Znamo da klitoris posebno dobro reagira na osjećaj vibracije. Istraživanje na tu temu je krajnje jasno: žene koje koriste vibratore imaju lakši i češći orgazam, a prihvaćanje muškog partnera da njegova partnerica koristi vibrator visoko je povezano s njezinim seksualnim zadovoljstvom.

Komunikacija 

Masturbacija, sa ili bez vibratora, je nešto što žena može obaviti sama, a samo postizanje orgazma prvi je i važan korak prema postizanju orgazma s partnerom. Međutim, za prijenos vlastitog užitka u užitak s partnerom potrebno je još nešto - komunikacija. 

Istraživanja podupiru ovu tvrdnju. Dobra seksualna komunikacija u velikoj je mjeri povezana sa seksualnim zadovoljstvom i stopom orgazma. Ovo otkriće ide u skladu s time da je muškarčevo prihvaćanje upotrebe vibratora kod partnerice povezano s njezinim zadovoljstvom. Muškarac pak ne može započeti postupak prihvaćanja dok mu njegova partnerica ne priopći svoje potrebe. I dok mnoge žene kažu da bi se osjećale neugodno reći partnerima, posebno novim, o svojoj potrebi za stimulacijom klitorisa, mnogi muškarci kažu da su zahvalni na takvim uputama.

Mudra i stabilna žena od svojeg muškarca neće tražiti ove stvari
Mudra i stabilna žena od svojeg muškarca neće tražiti ove stvari

Ukratko, da bi postigli orgazam sami trebaju vam samo ruke i vibrator, a za orgazam s partnerom trebat će vam komunikacija, kako biste mu rekli što volite i želite. Različitim ženama treba različita stimulacija kako bi došle do orgazma, a ponekad čak i ista žena može, od susreta do susreta, imati različite potrebe, stoga je neophodno komunicirati s partnerom o svojim željama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje