To je to što me zanima!

Senzacija na YES Feel Good Festivalu u Zagrebu su rižota, boškarin i štrukli s grilla

NOVOTARIJE Nikola Božić i ovoga je puta sa Đurinom hižom donio niz sjajnih steakova, ali meni je obogatio s domaćom bučnicom, štruklima sa špekom i sirom pripremljenima na grillu
Vidi originalni članak

Zagrebački Strossmayerov trg domaćin je novog gurmanskog eventa. Prošlog vikenda završio je Burger Fest, a u srijedu je počeo YES Feel Good Festival.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ponuda je ovog puta ponešto drugačija, a do 27. rujna posjetitelji mogu istraživati bogatstvo okusa jela i pila.

TU SU I ODLIČNI RECEPTI Burgermanija: Gušta se u burgerima od lososa i bifteka

Nikola Božić, veliki mesni entuzijast, i ovoga je puta sa Đurinom hižom donio niz sjajnih steakova, ali meni je obogatio s domaćom bučnicom, štruklima sa špekom i sirom pripremljenima na grillu.

- Na Kamado grillu ih završavam, to je kao štrudl-štrukl, jer se kuha i peče. Dobije se lijepa koricu i malo dima, kombinacija je odlična - rekao nam je Nikola Božić.

Na “temeljima” boškarina ostao je i dalje Cheese bar. Na njihovoj kućici kušali smo slasni žgvacet od boškarina s fužima.

- Surađujemo s agencijom za ruralni razvoj Istre, uvijek je friško meso, a preko sireva smo došli do dobre istarske priče - kazao nam je Dado Tašner, koji je dodao i kako će se meni mijenjat.

NOVA TEORIJA 'U trgovinu treba ići na prazan želudac jer ćete kupovati bolje'

Osim burgera, najavio je ragu od hobotnice, gulaš od divljači, kobasice u vinu...

Sjajan posao radi i kućica “Market” koja se bazira na rižotu. U ponudi su njih tri, s graškom, kozjim sirom i Acetom, crni rižot je s kremom od povrća, nas je oduševio onaj od junećih obraza, sporo pečenih šest sati, s pireom od jabuke i rotkvice.

- Odlučili se jer rižoto dobro ide, na neki način smo se specijalizirali za to jelo - otkrio je Fran Ćurković.

ALTERNATIVA FOLIJAMA Pčelarko Omoti: Prvi hrvatski ekoomoti za zamatanje hrane

Marin Nekić priprema na smokeru pulled pork sendvič s paprikama i patlidžanom, Mezetluk BBQ, a Streets je osmislio burger s umakom od jesenskih pečenih paprika. Na njegovom pokretnom kamionu je i odličan izbor pića, pogotovo za one koji vole gemište. Glazbu će puštati Ozren Kanceljak, Neno Martinović, Tomo in der Mühlen...

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 18.09.2020.

    Blitva na buzaru sa glonđom !

  • retita🦋 18.09.2020.

    I onda na ćevape u lepinji+ luk i ajvar da se čovik pošteno najede.Jelte.

  • zvrka1977 18.09.2020.

    Neš senzacije. Svatko tko je doma imal peč na drva je znal baciti koji štrukl na kraj ploče i laganini ga peči. Od svega radite senzaciju samo da bi cijene napumpali...

Komentiraj...
Vidi sve komentare