Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Senzacija na YES Feel Good Festivalu u Zagrebu su rižota, boškarin i štrukli s grilla

Senzacija na YES Feel Good Festivalu u Zagrebu su rižota, boškarin i štrukli s grilla
1

NOVOTARIJE Nikola Božić i ovoga je puta sa Đurinom hižom donio niz sjajnih steakova, ali meni je obogatio s domaćom bučnicom, štruklima sa špekom i sirom pripremljenima na grillu

Zagrebački Strossmayerov trg domaćin je novog gurmanskog eventa. Prošlog vikenda završio je Burger Fest, a u srijedu je počeo YES Feel Good Festival.

Pokretanje videa...

Halid Bešlić 01:27

Ponuda je ovog puta ponešto drugačija, a do 27. rujna posjetitelji mogu istraživati bogatstvo okusa jela i pila.

Burgermanija: Gušta se u burgerima od lososa i bifteka
Burgermanija: Gušta se u burgerima od lososa i bifteka

Nikola Božić, veliki mesni entuzijast, i ovoga je puta sa Đurinom hižom donio niz sjajnih steakova, ali meni je obogatio s domaćom bučnicom, štruklima sa špekom i sirom pripremljenima na grillu.

Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu

- Na Kamado grillu ih završavam, to je kao štrudl-štrukl, jer se kuha i peče. Dobije se lijepa koricu i malo dima, kombinacija je odlična - rekao nam je Nikola Božić.

Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu

Na “temeljima” boškarina ostao je i dalje Cheese bar. Na njihovoj kućici kušali smo slasni žgvacet od boškarina s fužima.

- Surađujemo s agencijom za ruralni razvoj Istre, uvijek je friško meso, a preko sireva smo došli do dobre istarske priče - kazao nam je Dado Tašner, koji je dodao i kako će se meni mijenjat.

Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu
'U trgovinu treba ići na prazan želudac jer ćete kupovati bolje'
'U trgovinu treba ići na prazan želudac jer ćete kupovati bolje'

Osim burgera, najavio je ragu od hobotnice, gulaš od divljači, kobasice u vinu...

Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu

Sjajan posao radi i kućica “Market” koja se bazira na rižotu. U ponudi su njih tri, s graškom, kozjim sirom i Acetom, crni rižot je s kremom od povrća, nas je oduševio onaj od junećih obraza, sporo pečenih šest sati, s pireom od jabuke i rotkvice.

Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu

- Odlučili se jer rižoto dobro ide, na neki način smo se specijalizirali za to jelo - otkrio je Fran Ćurković.

Pčelarko Omoti: Prvi hrvatski ekoomoti za zamatanje hrane
Pčelarko Omoti: Prvi hrvatski ekoomoti za zamatanje hrane
Zagreb: Otvorenje YES Feel Good festivala na Strossmayerovom trgu

Marin Nekić priprema na smokeru pulled pork sendvič s paprikama i patlidžanom, Mezetluk BBQ, a Streets je osmislio burger s umakom od jesenskih pečenih paprika. Na njegovom pokretnom kamionu je i odličan izbor pića, pogotovo za one koji vole gemište. Glazbu će puštati Ozren Kanceljak, Neno Martinović, Tomo in der Mühlen...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6