To je to što me zanima!

Što se događa kad hodate bosi?

Bosonogo kretanje, također poznato kao 'uzemljenje', poboljšava san, povećava energiju, čini čuda za um, tijelo i dušu. Popravit će raspoloženje i djelovati protiv stresa
Vidi originalni članak

Danas postoje mnogi materijalni načini da se osjećate i izgledate mladoliko. Ali to možete postići mnogo lakše i uz puno manje uloženog truda i vremena. Jednostavno hodajte bosih nogu po prirodi.

Nekoliko je studija pokazalo da izuvanje cipela i 'uzemljenje' može donijeti više koristi nego što mislite.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovo su prednosti koje 'uzemljenje' ostvaruje na vaš um, tijelo i dušu:

1. Može pomoći u sprječavanju nesanice

Hodanje bosih nogu, također poznato kao 'uzemljenje', može poboljšati san i povećati razinu energije. Zemlja može prirodnim putem napuniti vaše baterije. 

NE MUČITE SE BEZ VEZE 11 mitova i istina o mršavljenju: 'Ne razmišljajte o dobroj i lošoj hrani, a vagu ignorirajte'

Ako nismo fizički povezani s njom, naše važne funkcije postaju neuravnotežene, a klada se tako osjećamo, često osjećamo bol, a to obično ometa san.

2. Može ublažiti menstrualne grčeve

Budući da bosonogo kretanje može pomoći kod svih vrsta bolova, ono može pomoći i kod menstrualnih grčeva. Izlazak van bez obuće može učiniti čuda za vaš um, tijelo i dušu. I iako postoje mnogi lijekovi protiv bolova za žene s grčevima, uzemljenje također prirodno pomaže.

3. Možda ćete bolje podnositi stresne situacije

Kao što se vitamin D u našem tijelu proizvodi energijom i frekvencijama koje stvara sunce, tlo na kojem stojimo također šalje energiju i frekvencije organizmu. Hodanje bosih nogu može popraviti raspoloženje, osjećat ćete se energičnije, a možda ćete samim time puno bolje podnositi stresne situacije.

Uzemljenje može rezultirati manjim umorom i iscrpljenošću, a veća je vjerojatnost da ćete ostati mirniji u teškim situacijama. 

4. Može pomoći djeci da mentalno ojačaju

Pustite djecu da trče bosonogi po tlu, jer to može doprinijeti jačanju njihovog imunološkog sustava, rješavanju alergija i kontroli njihove razine stresa. Može im pomoći i da postanu mentalno snažniji.

POBIJEDITE LJETNI UMOR Više tekućine, plivanje i šetnja te lagane salate od povrća idealne su za podizanje energije

Provođenje vremena bosih nogu na travi, ili čak betonu, od 10 minuta do sat vremena idealno je da iskusite ove dobrobiti. Također, stavljanje stopala u mokri pijesak i vodu na plaži je odličan način za prijenos energije iz zemlje, stoga je preporučljivo da provedete dan na plaži. 

5. Djeluje protiv starenja

Žene koje prakticiraju 'uzemljenje' obično malo porumene u licu zbog pojačanog protoka krvi u kapilare, slično licu djeteta koje trčkara. Čak i jedan sat bosonogog kontakta sa zemljom može poboljšati obnovu kožnog tkiva i poboljšati izgled lica, donosi Bright Side.

ZA ZDRAVLJE SRCA Neaktivni ljudi koji su stariji od 70 godina trebali bi početi vježbati: Bolje ikad nego nikad

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zorozimba 21.08.2022.

    To je kao da se prikopčaš na energetsku centralu, kao akumulator na punjač. Neprocjenjivo, odlično za ravne tabane osobito kod male djece kako bi se izbjegao tzv.platfus.

  • KMVA 21.08.2022.

    To me opušta i vraća u djetinjstvo.. ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare