To je to što me zanima!

Zavirite u luksuzni bunker gdje 12 obitelji može živjeti 5 godina

Stan u bunkeru vrijedan 3 milijuna dolara ima sve resurse za život tijekom pet godina, a osim privatnog smještaja tu je zajednički bazen, teretana, knjižnica, sustav za uzgoj voća i povrća, kino dvorana, soba za sigurnost
Vidi originalni članak

Ono što mi je 2020. pokazala je da nije loša ideja imati bunker za sudnji dan. Negdje u blizini. Za svaki slučaj. Ako kupujete bunker i imate puno novca s kojim ne znate što bi, a usput strahujete od mogućnosti pojave apokalipse, možda biste trebali crpiti inspiraciju iz ovog bunkera sjeverno od Wichite, u državi Kansas. U njemu se prodaju stanovi na cijelom katu vrijedni 3 milijuna dolara (najjeftiniji polupodovi koštaju 1,5 milijuna dolara, dok se apartmani u penthouseu mogu kupiti za 4,5 milijuna dolara).

Ne znamo točno mjesto ove podzemne zgrade otporne na sudnji dan od 20 tisuća četvornih metara, ali to ne znači da nam nedostaju drugi detalji.

SKANDAL Kinezi su zataškavali koronu?!

Nešto što je nekada bio hladni raketni silos koji je izgradila američka vlada pretvoreno je u luksuzne apartmane. Projekt Survival Condo, koji stoji iza svega, navodi da do 75 ljudi može živjeti u bunkeru nevjerojatnih 5 godina.

I tamo biste stvarno živjeli u luksuzu. U bunkeru se nalazi sve, od trgovine mješovite robe, knjižnice do medicinskog centra i bara. Samo budite spremni platiti mjesečne naknade za udrugu stanovnika u iznosu od 5 tisuća dolara.

Bilo da se radi o globalnoj pandemiji, nuklearnoj katastrofi, majci prirodi koja baca katastrofu za katastrofom na naš način života ili financijskom kolapsu, ako imate zidove debele 9 metara i budete 15 katova pod zemljom, možete se osjećati sigurno.

Prema Business Insideru, Larry Hall kupio je raketni silos za 300 tisuća dolara davne 2008. godine i odmah počeo raditi na pretvaranju u vrhunski bunker. Hall i njegov tim potrošili su gotovo 20 milijuna dolara na projekt koji omogućava 12 obitelji da prežive čak i izravan nuklearni udar.

Bunker ima sve što biste očekivali od nečeg ovako visokog: ima 3 odvojena napajanja, 3 odvojena izvora vode, sustav filtracije vode, sustav za uzgoj, kao i hidroponsku hranu. Zvuči kao nešto iz znanstveno-fantastičnog filma, ali to je stvarnost.

Naravno, imati samo minimum stvari za preživljavanje nije način života. Zato bunker također dolazi s teretanom, bazenom, kinodvoranom, zidom za penjanje i ... čak i parkom za pse. 

Hall je objasnio da su disciplina, produktivnost i zauzetost nevjerojatno važni za održavanje stvari i za mentalno zdravlje.

APOKALIPSA JE 21. 12. 2020.? Pastor proriče: Kraj svijeta stiže prije Božića, na moj rođendan!

Hall i njegov tim rade na pretvaranju drugog raketnog silosa u bunker - bit će čak trostruko veći od ovog.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 02.12.2020.

    A sto se tice vjetrenjace, ona je tu samo onako za ukras, valjda imaju nuklearni pogon. Jest nemoraju nista jer ce zivjeti od ljubavi...:-)

  • 02.12.2020.

    Bitno da je na kraju ovo kladionica Tipico ili

  • dr. sc. Amburator 02.12.2020.

    A sta kad mu neko srusi vjetrenjacu nakon 12 sati nece vise imati struje

Komentiraj...
Vidi sve komentare