To je to što me zanima!

Afera SMS: Varginu obranu preuzeli su Mamićevi odvjetnici

Odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji su zastupali braću Mamić, preuzeli su obranu Franje Varge. Tražili su da se zbog toga odgodi izricanje presude njemu, Zoranu, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru
Vidi originalni članak

Odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji su zastupali braću Mamić, preuzeli su obranu Franje Varge, bivšeg MUP-ova informatičara osumnjičenog da je izradio lažnu SMS korespondenciju koju je Mamić objavio par dana prije izricanja nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku. Tražili su da se zbog toga odgodi izricanje presude njemu, bratu mu Zoranu, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. 

UPOZNALI SE NA FACEBOOKU Pisao lažne poruke za Mamića: 'Ponosim se što sam mu žena'

Slučaj se odnosni na lažne SMS poruke između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog člana sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojima se od sudaca tražilo da donesu osuđujuće presude. Odvjetnici su preuzeli Varginu obranu u četvrtak poslijepodne neposredno prije nego što je on u osječkom USKOK-u trebao nadopuniti svoju izjavu koju je dao nakon uhićenja prošlog četvrtka. 

ŠALJI SMS RADI UCJENE 'Ovo je vrh sante, godinama nas ucjenjuju paraobavještajci'

U četvrtak ujutro, Varga je posla dopis kojim traži da mu se omogući dopunjavanje iskaza u USKOK-u te sastanak sa Stanićem i Mandićem kako bi im dao punomoć radi preuzimanja njegove obrane. Vargin odvjetnik po službenoj dužnosti bio je Miroslav Šatlan iz Osijeka, koji je došao u četvrtak prijepodne u USKOK kako bi nazočio dopuni Vargina iskaza, no neposredno prije početka saslušanja, u USKOK-u su se pojavili Stanić i Mandić kojima je Varga potom potpisao punomoć, a onda dopune iskaza nije ni bilo. Prije iznošenja dopune obrane Varga se odlučio savjetovati s novim braniteljima, piše Jutarnji list.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • purgerica prva 28.09.2018.

    Nego, mene zanima, što ova izmišljena afera pokriva od bitnih stvari? Jel itko od sedme sile razmišlja o tome? Zašto nitko ne pita plenkača, božinovića o ostavkama? Pa gdje je politička odgovornost? A obraz?

  • purgerica prva 28.09.2018.

    Ljudi moji, razmislite malo. Ovo je odveć nestručno, a i vrlo ciljano. Sve mi se čini kak kuhinja Plenki-njonjo odlično radi! Pa ovakove sms niti ja ne bih napravila, osim toga, danas se sve može screenshot snimiti. Dajte, čisti plenki, čisti, al kora od banane ga čeka!

  • kormilar 28.09.2018.

    I Varga bi mogao pobjeći u susjednu državu kao Mamić i tamo potražiti svoj spas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare